| Peygamberimizi (s.a.v)aglatan hadiseler Ca’fer’in sehâdetine aglamasi
Hazreti Cafer Radiyallahu Anh'in esi Esmâ Radiyallahu Anhâ anlatiyor:
"Cafer sehit oldugunda, ben, Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem Hazretleri'nin huzuruna vardim. O gün, tam kirk adet ölü ****** derisi de baglamistim. Hamurumu yogurmus, çocuklarimi yikamis yaglamis ve tertemiz etmistim. Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem Hazretleri bana:
"Ca'fer'in çocugunu bana getir!" dedi.
Onlari, Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem Hazretleri'ne getirdim. Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem Hazretleri onlarý sevdi, oksadi, kokladi. O sýrada Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem Hazretleri'nin gözleri yasardi ve agladi. Ben sordum:
–Yâ Resûlullah! Anam babam sana fedâ olsun! Seni aglatan nedir? Ca'fer ve arkadaslarindan sana bir haber mi ulasti?"
Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem Hazretleri buyurdular:
"Evet! Onlar bugün sehit oldular!"
Ben kalktim ve aciyla bir çiglik attim! Kadinlar, basima üsüsüp toplandilar. Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem Hazretleri ailesine gittiler ve söyle buyurdular:
"Ca'fer'in ailesi için yemek pisirmeyi sakin unutmayin. Çünkü onlar, efendileri Ca'fer'in vefati ile mesguldürler....
__________________ Eğer Çekemezsen Gülün Nazını Ne Dikene Dokun Ne Gülü İncit,Sahrada Mecnun Değilsen,Ne Leyla`yı Çağır,Ne Çölü İncit.. جزاك الله خيرا |