6 Şaban 1429
08 Ağustos 2008, Cuma
6 Şaban 1429
08 Ağustos 2008, Cuma
Ayet
De ki: Allah size bir kötülük dilerse, O'na karşı sizi kim korur; ya da size rahmet dilerse (size kim zarar verebilir)? Onlar, kendilerine Allah'tan başka ne bir dost bulurlar ne de bir yardımcı.
Ahzâb-17
hadis
"Allah'ım, acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, ihtiyarlıktan ve cimrilikten Sana sığınırım. Kabir azabından Sana sığınırım. Hayatın ve ölümün fitnesinden Sana sığınırım."
Muslim

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap
Hak-dilaram Sözlük

Yürek Yangınları

Online Üye

Şuan Forumda: 33 (8 Kayıtlı ve 25 Misafir) bulunmaktadır.

Online  canane, ebrar69, el-Aciz, fakiriyim, hasret-yolcusu, sara, siyahsancaktar

Admin :: S.Mod :: Mod :: Yazarlar :: İmtiyazlı Üye
Tekil Mesaj gösterimi
Ummu Seleme
GüzellikGöreninGözündedir

Ummu Seleme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

2 Albümü var
Yarışma Puanı: 1330
Teşekkür etti: 6.061
Teşekkür aldı: 1.922 konuda 5.547 kere
kucult  büyük
Peygamberimizi (s.a.v)aglatan hadiseler

Ca’fer’in sehâdetine aglamasi

Hazreti Cafer Radiyallahu Anh'in esi Esmâ Radiyallahu Anhâ anlatiyor:
"Cafer sehit oldugunda, ben, Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem Hazretleri'nin huzuruna vardim. O gün, tam kirk adet ölü ****** derisi de baglamistim. Hamurumu yogurmus, çocuklarimi yikamis yaglamis ve tertemiz etmistim. Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem Hazretleri bana:
"Ca'fer'in çocugunu bana getir!" dedi.
Onlari, Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem Hazretleri'ne getirdim. Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem Hazretleri onlarý sevdi, oksadi, kokladi. O sýrada Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem Hazretleri'nin gözleri yasardi ve agladi. Ben sordum:
–Yâ Resûlullah! Anam babam sana fedâ olsun! Seni aglatan nedir? Ca'fer ve arkadaslarindan sana bir haber mi ulasti?"
Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem Hazretleri buyurdular:
"Evet! Onlar bugün sehit oldular!"
Ben kalktim ve aciyla bir çiglik attim! Kadinlar, basima üsüsüp toplandilar. Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem Hazretleri ailesine gittiler ve söyle buyurdular:
"Ca'fer'in ailesi için yemek pisirmeyi sakin unutmayin. Çünkü onlar, efendileri Ca'fer'in vefati ile mesguldürler....

جزاك الله خيرا
eski 02.02.2007, 13:41 Ummu Seleme isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
Alıntı ile Cevapla   #1

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:56 .

Page generated in 0,21034 seconds with 33 queries