8 Şevval 1429
08 Ekim 2008, Çarşamba
8 Şevval 1429
08 Ekim 2008, Çarşamba
Ayet
Muhakkak O (kur’ân), arşın sâhibi (Allah katında) yüksek mevkiye sâhip, çok şerefli, güçlü bir elçinin (Cebrâil’in, Allah’tan) getirdiği sözdür.
(Tekvir 19-20 )
hadis
Resullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Kim, rızkının Allah tarafından genişletilmesini, ecelinin uzatılmasını isterse sıla-i rahim yapsın.
(Buhari, Edeb 12)

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap

Online Üye

Şuan Forumda: 23 (0 Kayıtlı ve 23 Misafir) bulunmaktadır.

Tekil Mesaj gösterimi
Hak-dilaram
Hademe
(Konuyu Başlatan)

Hak-dilaram - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 11.037
Teşekkür aldı: 4.919 konuda 24.996 kere
kucult  büyük
FIRAT´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Allah razı olsun..şahsen muzdarip olduğum bir konuya değinmişsiniz...
vel hasılı sorunu tespit edebiliyoruz fakat çözümü maalesef...her çelişkili mefhumu gördüğümde aklıma Fatih Sultan Mehmet Hz. nin İstanbulu fethi sırasında Bizanslı papazların Hristiyan itikatı üzerindeki tartışmaları(melekler konusu) gelir.

o esnada şehrin fethi aşikardı ..şimdi manevi ve milli değerlerimizin izalesi yeterince aşikar!!! olmadığından mı ne bizim de onlardan farkımız kalmadı...ümmet adına siyasi, ekonomik..vs. bir birlikteliğimiz hak getire .. ama şuursal birlikteliğimiz de yok maalesef.

laf-ü güzafta kalmayacak halimizin çözümü nedir ki..???
azizim meselenin cozumu meseleninkendisi esasinda.

bir kere ummet kelimesi semsiyesi altinda kendini bilen asla ve asla ummeti tekfir etmeyecek.

ulema, 'filan kufre girmistir' gibi sozlerini ummetin birbirini tekfir icin kullanacagini bilseydi, inaniyorum bu gibi sozlerden sakinirlardi.

onlar kufur kelimesini gercegin uzerini ortmek olarak umumen kullanirlardi. su bir kaide ki, alni secdeli hic kimsede kufur baki kalmaz. iki namaz arasi surer, surse surse o kadar...

rasulu muhterem aleyhisselam, ummetim 73 firkaya ayrilacaktir, biri haric hepsi atestedir buyururken 'atestedir' lafzini ebediyet te'kidi ile kullanmamistir. ama ummetim kelimesini en bariz sekliyle kullanmistir. ummetinden hata yapanlar Allah dilerse afuv edilmezlerse belli bir miktar cezalanip, son son yine cennete gireceklerdir.

bu izahatin sebebi sahislara yonelik hukum bildiren ifadelerden sakinmakligimiza ait idi.

kesinlikle hakiki manada bir birliktelik beklemek ancak hayal olur. herkes sevdigi ve algisina yakin gordugu akimi/fikri/lideri/alimi benimseyecektir elbette.

ancak

hepimiz kabe odakli birlesmeyi aklimizdan hic cikarmamaliyiz.

dikkat edin, en cok sirk musrik kufur lafizlarini kullananlar ozellikle muslumanlari hedefleyen eylemlerle anilmaya basladi son zamanlarda.

muslumani zarar goren, ummet nufusunu azaltmayi itikad sayan insanlarin zararlari anlatilamayacak kadar buyuktur.

dort mezhebden herhangi birini (ki sunnete uymak ancak bununla mumkundur) bu devirde rehber edinip, civara kulagini ve agzini tikayan felah bulacaktir.

ve herkes imtihanini yasayacaktir elbette.

hakimler hukumlerinin vebalini elbet vereceklerdir.

'ya Rabbi ben senin icin ahmed'e kafir dedimdi' denildiginde 'seni ahmedin ustune salan kimdi' diye soruldugunda mehmedin dili yalan soyleyecek olsa dahi kalbi 'nefsi nefsi' diye bangir bangir bagiracaktir.

zira Allah rizasinin tahsili muslumanlari rahatsiz etmemektedir.

'ama o namaz kilsa da musluman degil' denilirse

iste bu dunya onun icin var:

imtihan

sonuclar hesap gunu okunacak herkesin yuzune...

Buraya Baktınız mı? Tıklayın
eski 06.02.2007, 17:56 Hak-dilaram isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
Alıntı ile Cevapla   #3
Hak-dilaram isimli üye'ye teşekkür edenler

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:37 .