12 Şevval 1429
12 Ekim 2008, Pazar
12 Şevval 1429
12 Ekim 2008, Pazar
Ayet
Muhakkak O (kur’ân), arşın sâhibi (Allah katında) yüksek mevkiye sâhip, çok şerefli, güçlü bir elçinin (Cebrâil’in, Allah’tan) getirdiği sözdür.
(Tekvir 19-20 )
hadis
Resullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Kim, rızkının Allah tarafından genişletilmesini, ecelinin uzatılmasını isterse sıla-i rahim yapsın.
(Buhari, Edeb 12)

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap

Online Üye

Şuan Forumda: 44 (7 Kayıtlı ve 37 Misafir) bulunmaktadır.

Online   --sena--, HamS, muhib, ogrenci, okyanus mesutizm
Tekil Mesaj gösterimi
Bakara-216
Tecrübeli Üye

Teşekkür etti: 23
Teşekkür aldı: 88 konuda 170 kere
kucult  büyük
emir_ali´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Cehaletten daha müthiş fakirlik olmaz.
Çok doğru bir söz gerçi biraz gönderme var gibi ama önemli değil.
Çünkü gurur Allah' a mahsustur.

Ne diyordum çok doğru bir söz o halde cahilliye devri gibi davranmak yerine bize ışık tuttan kitabı önemli günler dışında duvarda tutup kitabı sanki belirli bir zümreye gelmişçesine anlamaktan korkmak yerine eğer kendimizi akıl sahipleri yerine koyuyorsak ki zaten İslam akılsızlara mükellefiyet vermiyor mecburen araştırıp doğrusunu idrak etmek zorundayız.

Önümüze sunulan tüm rivayetleri kendi aralarında mukayese etmek zorundayız ve de bir sürü zındık çıkarcı dolu şu fani hayatta her zaman uyanık olmalıyız.
Mukayese edecek ilme sahip olmamamızı mazeret gösterenlere acımak ve gülmek geliyor içimden.

Öğrenmekle mükellefsin kardeşim bu senin bizatihi görevin yaradılış gayen bunu aliye veliye ayşeye fatmaya yükleyerek kurtaracağını sanıyorsan en büyük ahmaksın bu söylediğimi bireysel olarak hakaret gibi algılamayın şimdi bunu kullanmaya çalışan da çıkar çünkü biz öküz altında buzağı ararız .

Eğer İslam dinine inanıyorum diyorsan öğreneceksin. Kitabın ne dediğini öğreneceksin. Mecbursun sana sunulanlarla yetinmeyeceksin bizatihi kitap ilmi ile ilgilenecek öğreneceksin.

Vaktim yok diyene sözüm yok ahiretten daha önemli ne hesabı varsa.

Ha öğrenmek zor geliyorsa da o senin sorunun ama bari ooo işte onu herkes anlayamaz gibi abuk sabuk konuşma da İslam dininden çıkma bari ucundan ykalamışsın onuda kaybetme.

Herkes az çok birşey anlar anlamadığını da anlamak için gerekli ilimleri alır. Almalıdır, almaz ise işte böyle ya biz müslümanız ama her bela da bizde neden acaba deyip, ahmak gibi gezer yeryüzünde.

Farkında olmadan İslam dairesinden bile çıkar bu sözleriyle Allah muhafaza.

Aslında tüm bunların nedeni hepimizdeki ortak hastalık dünya ve dünya nimetlerine olan düşkünlüğümüz.

Allah' a sonsuz şükürler olsunki hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için yaşamıyorum.

Gerek Resulullah' ın mübarek yaşamı gerekse araştırdığım tüm bilgiler dünya hayatının değerinin kendi düzleminde sıfır olduğu bu nedenle herşeyin ama herşeyin hatta boğazımdan geçecek olan rızktan aileme kadar herşeyin Allah rızasını kazanma yönünde çaba için bir anlam kazandığını idrak ediyorum.

Kuru kuruya anne babalarını çok sevenleri de görüyoruz huzurevlerinin doluluğundan yada miras kavgalarından.

Allah bizi böyle zavallı asalaklar olmaktan beri kılsın. Amin.
Böyle durumlardan birine az çok yakın hissettiğimde kendimi Rabbime dua etmekten utanıyorum. Bunları bir düşünsek.

İnşaAllah ta dünya için yaşama eğiliminde olmam farkında olmasamda. Hatta öyleki şu an size yazdıklarımı bile yazarken denetliyorum kendimi acaba nefsim bana oyundamı diye.

Ama şunu söyleyebilirimki nefsimin ne kadar aşağılık olduğunun bilincindeyim o nedenle Allah izin vermedikçe İnşaAllah hiç bir güç nefsimde dahil yoldan çıkaramaz. Sonuçta herşey O' nun ruhsat vermesiyle olmuyormu. O hayır dedikten sonra kim hayırı evet yapabilir!!!

Allah tüm İslam alemini Kitabına uyarak yaşamayı nasib etsin.

Es Selamu Aleyküm,

Evet doğruya bakış açısı farklı olabilir.

Örneğin kibrit kutusuna farklı yönlerden bakanlar kendi baktıkları yönü anlatırlar ve birbirlerinden farklı şeyler söylerler ancak yinede anlatılan kibrit kutusudur. Ancak kürdanlığı kibrit kutusu gibi anlatmaya çalışanlara ancak gülünür.

Sonuçta doğru tektir. Yani asıl olan kibrit kutusunu tüm yönleriyle algılamaya çaba sarfetmektir. Yoksa zaten bu dünyaya oyun oynamaya değil kibrit kutusunun tüm yüzeylerini keşfetmek okumak amacıyla geldik.

Kur'an- ı kerim'i baştacı etmediğimiz sürece ( hoş başının üstünde duvara asanlar var ama ) gerçekleri algılayamayız.

Kur' an-ı anlamak için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Unutmayalım ki cehennem kendini aldatanlarla dolacaktır.

Aksi halde rabbimiz bizi kullarıyla hem dünyada hem ahirette gereken cezayı verecektir.
Zaten vermiyormu ?

Düşünsenize bir kez ABDliler Allah' ın kulları değilmi ?
Ya da İsrailliler ?
Ya da Ruslar?
Ya da Çinliler?

Hiç bu pencereden bakıpta durumunuzu sorguladınızmı?

Bu topluluklar kimin izni ile bize saldırıyor diye?

Ve bunlara neden ve kim izin veriyor ?

Hangimiz Allah' ın huzurunda iken samimi olarak ona hitap ediyoruz. Günde en az kırk defa ( 5 vakit namaz kılan kardeşlerimiz) Allah' ım yalnız senden yardım bekleriz diyoruz ama yaşantımıza bakınca ne kadar samimi olduğumuz ortada.

Daha Allah ' ın huzurunda iken ne dediğimizi bile bilmiyoruz. Nasıl Samimi ve içten olabiliriz.

Şimdi bazı türkçe ibadet yanlıları da zıplar hemen
hayır orjinalini öğrenmemiz çok zor değil. Çünkü hiç bir ifade orjinalindeki kadar zengin ve tam anlam içeremez ancak bu ne okuduğumuzu bilmemeye engel değil.

Zaten benim burada detaya girmemin gereğide yok. Sorgu meleklerine inanan her mümin bunun gereğini bilecek akla sahiptir herhalde.

Bunlara masal gözüyle bakanlara zaten sözüm yok.

Allah hepimize hidayet etsin.

Hepimizin zihnini aydınlatsın İnşaAllah.
İSRÂ 41. Andolsun biz, onlar düşünüp öğüt alsınlar diye (gerçekleri) bu Kur’an’da değişik biçimlerde açıkladık. Fakat bu onların ancak kaçışlarını artırıyor.
eski 28.03.2007, 10:22 Bakara-216 isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
Alıntı ile Cevapla   #42
Bakara-216 isimli üye'ye teşekkür edenler

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:09 .