20 Şaban 1429
22 Ağustos 2008, Cuma
20 Şaban 1429
22 Ağustos 2008, Cuma
Ayet
Ey iman edenler! Aranızda gizli konuşacağınız zaman günahı, düşmanlığı ve Peygamber'e karşı gelmeyi fısıldamayın. İyilik ve takvayı konuşun. Huzuruna toplanacağınız Allah'tan korkun
Mücâdele-9
hadis
İnsanlar arasında ara bozma niyeti ile laf götürüp getirmek, insanlara hakaret etmek ve sövmek, kendi ırkını üstün görüp başka milletleri aşağı görmek..İşte bu 3 davranış, cehennemdedir. Bunlar, bir mü’minin ahlakında yer alamaz.
Taberani

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap
Hak-dilaram Sözlük

Yürek Yangınları

Online Üye

Şuan Forumda: 28 (5 Kayıtlı ve 23 Misafir) bulunmaktadır.

Online  canane, DeRCan, fakiriyim, ta-ha Dagistan

Admin :: S.Mod :: Mod :: Yazarlar :: İmtiyazlı Üye
Tekil Mesaj gösterimi
monaroza
ADMİN
(Konuyu Başlatan)

monaroza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yarışma Puanı: 520
Teşekkür etti: 26.615
Teşekkür aldı: 11.690 konuda 41.073 kere
kucult  büyük
Başkaları Üşürken sen ısınamazsın…

Sevgili Hocamız -Haluk Nurbaki -sohbetlerinde mutlaka infaktan bahseder ve bizlerin infaktan kaçma bahanelerimizin bütün kapılarını kapatırdı…

"Arkadaşlarınızla ne zaman biraraya gelseniz, aranızda para toplayıp, topladıklarınızla hemen mutlaka bir ihtiyaç sahibinin ihtiyacını karşılayın, tembel tembel oturmayın, fakir arayın" derdi sürekli.

Mevlana hazretlerinin " Yemek yemeğe başlarken aç kalanları düşünmekten hiçbir zaman doyamadım, ısınmak için ocağın başına geçtiğimde üşüyenleri düşünmekten, hiçbir zaman ısınamadım" dediğini, hocamız anlatırken

"sıcacık odanızda otururken, hiç olmazsa balkon varsa balkonda, yoksa dışarı çıkıp en az yarım saat soğukta kalmalısınız…

Ve "ben zaten infak yapıyorum/ şimdi yaptım ve başka gibi"
sözünden hoşlanmazdı.

Her zaman öğrencilerine "Yaptığınız bir evvelki infakı unutun, infakı hiç yapmamış gibi, önünüze yeni gelen infak fırsatlarına iştiyakla koşun, ve bilin ki sizin bilemediğiniz ama Allah'ın bildiği, takdirinizde bir zorluğun halli ve gönül kapınızın açılması için o fırsat doğmuştur" derdi.

Yetim ve öksüzlerin üzerinde de çok duruyordu…

Bir defasında da beni arayıp yetiştirme yurduna gidip çocukları ziyaret etmek, ve eğer mümkünse bütün çocuklarla bir arada olup onlarla oturmak, konuşmak istediğini söyledi. Beraberce Mersin'de yetiştirme yurduna gittik.

Bütün çocuklar oradaydı. Onlarla Nurbaki hocamızın çok güzel bir konuşması oldu. Bu konuşmayı çoğu çocuğumuz gözyaşlarıyla dinlediler. Haluk Nurbaki hocamızın bu konuşmasının sonrasında tüm çocuklar tek tek hocamızın elini öpmek için sıraya girdiler..

Ve hepsi tek tek hocamızın elini öptü… O gün hocam çok ama çok mutlu olmuştu…

Hocam Allah senden razı olsun…

Allah bizlerin, hepimizin infak kapılarını daha da açsın, gayretlerimizi, çalışmalarımızı çoğaltsın inşallah…

AYŞE KAZAK BOZKUŞ MERSİN

Allah rahmet eylesin Nurbaki Hocamız'a..
eski 27.08.2006, 22:09 monaroza isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
Alıntı ile Cevapla   #6
monaroza isimli üye'ye teşekkür eden 5 üye:

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:42 .

Page generated in 0,20601 seconds with 16 queries