26 Şaban 1429
28 Ağustos 2008, Perşembe
26 Şaban 1429
28 Ağustos 2008, Perşembe
Ayet
Eğer biz bu Kur'an'ı bir dağa indirseydik, muhakkak ki onu, Allah korkusundan baş eğerek, parça parça olmuş görürdün. Bu misalleri insanlara düşünsünler diye veriyoruz.
Haşr-21
hadis
İnsanoğlu sabaha çıkıp güne başladığında bütün organları diline yalvararak şöyle derler:Hakkımızda Allah’tan kork. Çünkü bizim doğru yönde ilerlememiz ancak seninle mümkündür. Sen doğru çizgide olursan,biz de doğru çizgide oluruz.Sen doğru yönden saparsan,biz de saparız.
Tirmizi

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap
Hak-dilaram Sözlük

Yürek Yangınları

Online Üye

Şuan Forumda: 78 (24 Kayıtlı ve 54 Misafir) bulunmaktadır.

Online   ...SoNsUzLuK..., adımmaviş, aşkınsonhecesi, dahilek, ebu mus'ab, el-Aciz, hiranur, intifada, lale, muhakematçı, mutasyon, okyanus, sara, SiyaHNur, tÜrkÜ, turab, Ubeydetullah, ummuhan, ZiNNiRe hafsa, mesutizm

Admin :: S.Mod :: Mod :: Yazarlar :: İmtiyazlı Üye
Tekil Mesaj gösterimi
Hak-dilaram
Hademe
(Konuyu Başlatan)

Hak-dilaram - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 10.832
Teşekkür aldı: 4.725 konuda 23.474 kere
kucult  büyük
Şiileri tekfir eden âlimlerin varlığı bizim için önemlidir. Her halukarda onların sapıklıklarını ortaya dökebiliriz, bundan çekinmeyiz fakat birileri de çıkar, Şiileri tekfir etmeyen âlimler varken ortada ki çoğunluk böyledir, şiileri topluca tekfir eden belli âlimler vardır onlar da tenkitçiliği ön planda olan âlimlerdir.

Şimdi şiileri tekfir etmek isteyenler bir liste çıkarsınlar, tekfir eden âlimlerin listesini yapsınlar görelim bakalım ne kadar âlim tekfir etmiş.

İhtilaflı konuları kaşımak sizlere bir fayda vermez. Tekfir konusuna bu kadar sevdalı olmayın. İhtyiatlı davranmayı yeğleyin. Ben yine diyorum dileyen gitsin tekfir etsin ben kimseye sen neden tekfir ediyorsun demem ama ortada ihtilaf varken her müslüman tekfir etmelidir, sizler tekfir etmiyorsunuz haliniz ne olur gibi birşey söylerseniz ben de derim ki binlerce yıldır gelip geçen islam âlimlerinin bir çoğunu töhmet altında bırakırsınız.

Osmanlı’nın Şia mensubu türkleri türk saymadığına, türk sınıfına sokmadığına dair malumatlar vardır fakat gayr-ı müslim olarak nitelediğine dair ben bir malumat bilmiyorum.

Osmanlı döneminde tekfir eden âlimler çoktur, benim sorduğum bu değildir. Osmanlı’nın büyük kadılarından, devlet erkânından yada Şeyh-ül İslamlarından karar alarak Şia Mensuplarını gayr-ı müslim olarak ifade eden bir Şeyh-ül İslâm yada yetkili kimse var mıdır?

Osmanlı onlara o kadar baskı yapmasına rağmen topunu kafir saymış mıdır saymamış mıdır?

iktibas: aşıkyekini

Buraya Baktınız mı? Tıklayın
eski 26.05.2007, 17:16 Hak-dilaram isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
Alıntı ile Cevapla   #25

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:49 .

Page generated in 0,17898 seconds with 13 queries