13 Şevval 1429
13 Ekim 2008, Pazartesi
13 Şevval 1429
13 Ekim 2008, Pazartesi
Ayet
Muhakkak O (kur’ân), arşın sâhibi (Allah katında) yüksek mevkiye sâhip, çok şerefli, güçlü bir elçinin (Cebrâil’in, Allah’tan) getirdiği sözdür.
(Tekvir 19-20 )
hadis
Resullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Kim, rızkının Allah tarafından genişletilmesini, ecelinin uzatılmasını isterse sıla-i rahim yapsın.
(Buhari, Edeb 12)

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap

Online Üye

Şuan Forumda: 16 (2 Kayıtlı ve 14 Misafir) bulunmaktadır.

Online   adımmaviş
Tekil Mesaj gösterimi
iklimya
.........
(Konuyu Başlatan)

iklimya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 4.202
Teşekkür aldı: 1.904 konuda 6.557 kere
kucult  büyük
2 TEMMUZ PAZARTESİ

*Nefsin arzularına uymaktan sakının!Çünkü o, hakka karşı sağır ve kör yapar.(hadis-i şerif)

ALLAH KAİNATI NİÇİN YARATTI?

Bilinen hazine ile bilinmeyen hazine hiç bir olur mu?Elbette olmaz.Çünkü bilinen hazine bilinmeyen hazineye nazaran daha büyük bir "Kemal" ifade eder.Eğer bu kainatı yaratmamış olsaydı Rabbimizin Kemal sıfatında noksanlık olurdu.Rabbimiz bu sıfatı gereği kainatı yaratmıştır.Nitekim bir hadisi kudside Rabbimiz şöyle buyurmuştur:"Ben bir gizli hazine idim.Bilinmeyi murat ettim.Beni bilsinler diye mahlukatı yarattım."

KISSADAN HİSSE

Rabia-i Adeviyye, Rıza-yı İlahi'den başka hiçbir şey düşünmezdi.Dua ederken,"Ya Rab!Eğer sana Cehennem korkusu ile ibadet ediyorsam, beni Cehenneme at.Cennete girme ümidi ile ibadet ediyorsam,Cenneti bana yasak et.Eğer sırf senin rızan için ibadet ediyorsam,baki olan cemalinle beni şereflendir"derdi.

RİSALE-İ NUR'DAN

Muvakkat lezzetten ziyade,muvakkat eleme tebessüm etmeli; hoş geldin demeli.Geçmiş lezaiz, ah vah dedirtir."Ah!" müstetir bir elemin tercümanıdır.Geçmiş alam,"Oh!"dedirtir.O"Oh" muzmer bir lezzet ve nimetin muhbiridir.

SÖZLÜK

muvakkat:geçici
müstesir:gizli,saklı
alam:üzüntüler
muzmer:örtülü
muhbir:haber veren.
Bizim tedbirimizin üstünde
Allah'ın(cc)tedbiri vardır...
eski 02.07.2007, 11:51 iklimya isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
Alıntı ile Cevapla   #10

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:29 .