2 TEMMUZ PAZARTESİ
*Nefsin arzularına uymaktan sakının!Çünkü o, hakka karşı sağır ve kör yapar.(hadis-i şerif) ALLAH KAİNATI NİÇİN YARATTI?
Bilinen hazine ile bilinmeyen hazine hiç bir olur mu?Elbette olmaz.Çünkü bilinen hazine bilinmeyen hazineye nazaran daha büyük bir "Kemal" ifade eder.Eğer bu kainatı yaratmamış olsaydı Rabbimizin Kemal sıfatında noksanlık olurdu.Rabbimiz bu sıfatı gereği kainatı yaratmıştır.Nitekim bir hadisi kudside Rabbimiz şöyle buyurmuştur:"Ben bir gizli hazine idim.Bilinmeyi murat ettim.Beni bilsinler diye mahlukatı yarattım." KISSADAN HİSSE
Rabia-i Adeviyye, Rıza-yı İlahi'den başka hiçbir şey düşünmezdi.Dua ederken,"Ya Rab!Eğer sana Cehennem korkusu ile ibadet ediyorsam, beni Cehenneme at.Cennete girme ümidi ile ibadet ediyorsam,Cenneti bana yasak et.Eğer sırf senin rızan için ibadet ediyorsam,baki olan cemalinle beni şereflendir"derdi. RİSALE-İ NUR'DAN
Muvakkat lezzetten ziyade,muvakkat eleme tebessüm etmeli; hoş geldin demeli.Geçmiş lezaiz, ah vah dedirtir."Ah!" müstetir bir elemin tercümanıdır.Geçmiş alam,"Oh!"dedirtir.O"Oh" muzmer bir lezzet ve nimetin muhbiridir. SÖZLÜK muvakkat:geçici müstesir:gizli,saklı alam:üzüntüler muzmer:örtülü muhbir:haber veren.
__________________ Canını sıkma zorluğun arkası kolaylıktır Herşeyin bir vakti ve takdiri vardır Takdir sahibi halimizi biliyor Bizim tedbirimizin üstünde Allah'ın(cc)tedbiri vardır... |