| Üye (Konuyu Başlatan)
Teşekkür etti: 20
Teşekkür aldı: 22 konuda 50 kere
|
Hz. Resülullah (s.a.v.) buyurmuşlardır ki: Ayakları toprağın altında ve başı gökyüzünde olan İSRAFİL (as.), halk olduğundan beri borusunu ağzına almış, bir ayağı ilerde bir ayağı geride, dikkatli bir şekilde emir bekliyor. Hak Tealadan emir gelince boruyu üflemeye başlayacak ve İSRAFİL’in nefesi boruyu dolduruncaya kadar (40 kırk yıl geçecektir. borunun dünyadaki mahluk adedi kadar deliği vardır. Her mahlukun ruhu kendine mahsus olan delikten çıkıp kendi kalıbına girer. Yalnız Hz. EBU BEKİR’in ruhu borudan çıkmayacak ve bu hale İsraf il (as.), şaşacaktır. Cenabı Hak (c.c.), Hz. Ebubekir (r.a.) efendimiz hakkında şöyle buyuracak: “Ey mütmain olmuş nefis, her şeyden bütün istek ve arzularının verilmesiyle doymuş olan nefis, Rabbine dön, sen ondan razı ve o da senden razı ve memnun olduğu halde. İyi, salih kullarımın arasına dahil olup da onlarla birlikte Cennetime gir.” Hz. Ebu Bekir’in ruhu hemen çıkacak ve Hz. Peygamberin mezarından çıkıp da kendisini beklediğini görecek. “Ya Ebu Bekir, bu arz günüdür” deyip, Ebu Bekirin elinden tutacak ve birlikte ARŞ önüne kadar gideceklerdir.O zaman Cenabı Hakkın emriyle, ARŞ’ın sağına, soluna ve önüne birer kürsü konacak, İbrahim (as.), sağdaki kürsüye, Hz. Muhammed (s.a.v.), soldaki kürsüye, Ebu Bekir ise öndeki kürsüye oturacaklar. CENNET sağdaki kürsü tarafında, CEHENNEM, soldaki kürsü tarafında bulunacak ve Muhammed (s.a.v) Ümmetinden Cehenneme gidenleri kurtaracaktır. Sonra Cenabı Hakk (c.c.), Merhaba ya Ibrahim, Merhaba ya habibim Muhammed, ve merhaba ya Ebu Bekir diyecek ve onlar da Hakk Tealaya şükür ve hamdedecektir. 0 sırada Halk bağırıp çağıracak. Peygamberimiz minber üzerine çıkıp mahşer tarafına bakacak ve yedi yüz başı olan, her başında yedi yüz dili bulunan ve her dili başka bir lisanla hakk tealaya tesbih eden bir MELEĞIN, burnundan duman çıkarak, mahşer halkının etrafında dolandığını ve insanların da ondan ürktüğünü görecek ve secde ederek, “Ya rab, Ümmetime selamet ver’, diyecek ve o melek “Ya resülullah, beni tanır mısın? Ben Cehennem malikiyim. Hak Teala bana, cehennemi azaplarla hazırla ve cehennemin yedi kapısını kapayarak anahtarlannı Hz. Muhammede ver, o da Ebu Bekir’e versin. Sen de Cehennemin kapısı önünde otur. Ve Hz. Ebu Bekir’in göndereceği adamları bekle diyecek. Hz. Muhammed (s.a.v.)de, anahtarları alması için Ebu Bekir’e emir verecek. Sonra o melekten bin defa büyük olan, aydan ve güneşten bin defa daha parlak ve misk kokulu olan bir Melek, Tesbih ederek peygamberimizin huzuruna gelecek ve ‘Ya Muhammed, beni tanır mısın? Ben Cennetin kapıcısıyım. CENNETi çeşitli nimetlerle süslememi ve Cennetin anahtarlarını Hz. Muhammede götürmemi hakk teala bana emretti. Ve Hz. Muhammed de bu anahtarları Hz. Ebubekir’e versin, sen cennette otur bekle, Hz. Ebu Bekir kimi dilerse CENNET’e göndersin. dedi diyerek anahtarlan verip cennete dönecektir. Bir Melek daha gelip Peygamberimize (s.a.v.), selam vererek otuz ayaklı kürsüye çıkıp, yüzünü mahşer halkına çevirerek “Ey Mahşer halkı, ben sizin Allah’ınızın bir elçisiyim. Hak Teala buyuruyor ki: ‘Ey dostlar ve düşmanlar, şunu biliniz ki bu gün iki ev vardır. Biri dostlara iyilik, diğeri düşmanlara adalettir. İyilik evi ebedi CENNET, Adalet evi ise ebedi CEHENNEMdir. Cennet ile Cehennemin anahtarlarını Ebu Bekir’e verdim. Sizden Ebu Bekiri sevenler, yerden göğe kadar günah işlemiş olsa, onun günahlarını Ebu Bekir’e bağışlarım. Ebu Bekir’in huzuruna gidiniz ve Cennet’e giriniz. Ben CEHENNEMi Ebu Bekir’in dostlarına haram ettim. Yine sizden Ebu Bekir’e düşmanlık eden, yerden göğe kadar ibadet etmiş olsa bile gideceği yer Cehennemdir. Onun için cennet haramdır, diyecektir. Bundan sonra yüz bin melek saf halinde ARŞ önünden gelip Hz. Ebu Bekiri minberden alır, bir burak üzerine bindirirler ve arş altına kadar götürürler. Oraya varınca Cenabı Hakk Teala: ‘Ya Ebu Bekir, bana yakın ol” diye üç defa emir buyurur. ABDULLAH İBNİ ABBAS (r.a.)dan rivayet olduğuna göre: 0 kadar ileri götürürler ki, Arşa yakın olunca, Hakk Teala: ‘Ya Ebu Bekir. elini arşın direğine uzat ve kendi nameni al da istersen oku ve istersen okuma. Bu gün halkın evveli ve sonu benim isteğimi talep ederler. Ben de senin dostlarına sen ne istersen onu yaparım.” diyecek ve Ebu Bekir’in CENNET’e götürülmesini emir buyurcak. Bu emri hz ebu Bekir ra. da işitince bineğinden inecek ve secdeye kapanarak “ ya Rabbel alemin benim dostlarımın hepsini bana bağışlayıncaya kadar ayağımı cennete koymayacağım. “ diyecek ve Cenab-ı Haktan “Ebu Bekir’i dostlarıyla ve sevdikleriyle cennete götürün.” Diye emir gelecek ve Ebu Bekir,Ömer,Ali (ra) ve diğer dostları cennete gireceklelr. Hz Ebu Bekir ise yetmiş tane nurdan kapılı bir İNCİ kubbede oturacak ve hangi kapıdan baksa Cenabı Hakkı mekandan münezzeh olarak görecektir. |