7 Şevval 1429
07 Ekim 2008, Salı
7 Şevval 1429
07 Ekim 2008, Salı
Ayet
Muhakkak O (kur’ân), arşın sâhibi (Allah katında) yüksek mevkiye sâhip, çok şerefli, güçlü bir elçinin (Cebrâil’in, Allah’tan) getirdiği sözdür.
(Tekvir 19-20 )
hadis
Resullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Kim, rızkının Allah tarafından genişletilmesini, ecelinin uzatılmasını isterse sıla-i rahim yapsın.
(Buhari, Edeb 12)

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap

Online Üye

Şuan Forumda: 64 (18 Kayıtlı ve 46 Misafir) bulunmaktadır.

Online   DeRCan, drkoyuncu, DuaLar, fatihlerin_nesliyiz, nurbetül, ogrenci, rüya, sevva, siyahsancaktar, ta-ha, tÜrkÜ, Tugba, turab, yahya, yekru Dagistan, kebirulcady06
Tekil Mesaj gösterimi
Ninja Kedi
Kayıp Yolcunun Şehri:)

Teşekkür etti: 39
Teşekkür aldı: 613 konuda 2.171 kere
kucult  büyük
Bismillah...

İfade edilen bir ferde yani şahsınıza münhasır değildir. Bu meseleyi tenkit edenlerin üslubları ekseriyet itibari ile budur. Siz düşüncelerinizi yazdınız, düşündüklerinizi düşünmenize sebeb olan meselelerin izahı verildi. Şimdiye kadar hep arzuladık ki meseleler hakkında insanlar;

"Şu şu mevzu şu şekil görünüyor. Bu ise şu ve şu sebeblerden dolayı yanlış görünüyor.Acaba bu mevzu bizim gördüğümüz gibi midir? Gördüğümüz gibi ise bunun mesnedleri nedir?"

şeklinde bir yaklaşım tarzı sergilesinler. Lakin bu tür meseleler hakkında yazanlar daima peşin hükümleri ile beraber yazdılar,çizdiler,konuştular. Bakınız yazının başlarına hükümler baştan verilmiş. Acaba ben mi yanlış algıladım...Acaba benmi yanlış biliyorum...Acaba benmi yanlış düşünüyorum..Acaba bu meselenin aslı astarı nedir...vs şeklinde sorgulayan var mıdır????

İstiklal mahkemelerinin hukuk tarihine bir rezalet olarak geçen "Sanığın idamına,delillerin sonra toplanmasına" şeklindeki idam kararı gibi bir tutumda insanlar. Hükmü baştan vermişler.Delil bulma peşindeler.

Azizim,farklılıkları fark etmemiz,bundan da öte kabul etmemiz gerekir. Müsademe-i efkardan barika-ı hayat doğar demiş eskiler. Dogmalardan,peşin hükümlerden kurtulabilirsek faydali müsademe-i efkarların vuku bulacağından ümitvarız.

İmam-ı Azamın meclisinde 50 bin müçtehidin bulunduğu rivayet edilir. Hadi biz 5 bin diyelim. 5 bin müçtehid seviyesinde insan. Ve İmam Azam bu insanlarla müsademe-i efkarda bulunuyor. Hatta talebeleri ile bile...Bu müsademe-i efkarlardan nice barikay-ı hayatlar doğmuş. Amaç müsademe-i efkar ise nice barikay-ı hayatlar doğacağından ümitvarız. Lakin müsademe-i efkar hükmü baştan vermekle meydana gelmez.

Yazılanlar şahsınıza münhasır şekilde ifade edilmiş ise hakkınızı helal ediniz. Yazılanlar şahsınıza münhasır değildir.

vesselam
eski 05.09.2007, 16:52 Ninja Kedi isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:28 .