15 Şevval 1429
15 Ekim 2008, Çarşamba
15 Şevval 1429
15 Ekim 2008, Çarşamba
Ayet
Muhakkak O (kur’ân), arşın sâhibi (Allah katında) yüksek mevkiye sâhip, çok şerefli, güçlü bir elçinin (Cebrâil’in, Allah’tan) getirdiği sözdür.
(Tekvir 19-20 )
hadis
Resullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Kim, rızkının Allah tarafından genişletilmesini, ecelinin uzatılmasını isterse sıla-i rahim yapsın.
(Buhari, Edeb 12)

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap

Online Üye

Şuan Forumda: 53 (17 Kayıtlı ve 36 Misafir) bulunmaktadır.

Online   BERİRE, beyza, dervishan, devr-i alem, dilara92, Dilnihad, huzurislam26, KalbiDostum, karduası, kedi, lale, Payitaht, Sakallı, siyahsancaktar Dagistan, Hak-dilaram, kapına_geldim
Tekil Mesaj gösterimi
ankebut-57
Müteallim
(Konuyu Başlatan)

ankebut-57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 2
Teşekkür aldı: 49 konuda 116 kere
kucult  büyük
Malumunuz bu konular fıkhî konular ve fıkhi konularda ihtilaf olması fazla yagırganacak-garipsenecek birşey değildir. Zira hepsinin dayandığı bir hadis, içitihat mutlak surette vardır. Müçtehitler hata etse bile, içtihatlarından dolayı yine kendilerine sevap vardır.

Zaten mezheplerin olmasının, meydana gelmesinin asıl sebebi de bı fıkhî farklılıklar değil midir? İtikadî noktada Maturidî ve Eşâri arasında farklar olsa da bunlar küçük birkaç husustan ibarettir.

Zekat önemli bir konu ama fıkhî bir konu. Fark olması doğal karşılanmalıdır.
eski 04.10.2007, 22:56 ankebut-57 isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
Alıntı ile Cevapla   #3
ankebut-57 isimli üye'ye teşekkür edenler

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:53 .