Bayrak
3 Recep 1429
06 Temmuz 2008, Pazar
3 Recep 1429
06 Temmuz 2008, Pazar
Ayet
Şüphesiz Allah’ın gökleri ve yeri yarattığı günkü yazısına göre ayların sayısı on ikidir.Bunlardan dördü haram aylardır.İşte bu, Allah’ın dosdoğru kanunudur.Öyleyse o aylarda kendinize zulmetmeyin.
Tevbe-36
hadis
Recebin 1.gününde oruç tutmak üç senelik, 2.günü oruçlu olmak iki senelik ve yine 3.günü oruçlu bulunmak bir senelik küçük günahlara kefaret olur. Bunlardan sonra her günü bir aylık küçük günahların af ve mağfiretine vesile olur.
Camiu-s sağir

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap
Hak-dilaram Sözlük

Yürek Yangınları

Online Üye

Şuan Forumda: 75 (15 Kayıtlı ve 60 Misafir) bulunmaktadır.

Online  Almula, azadeyim, blue, DeRCan, farukkuyumcu, hafsa, HAvF & ReCa, Mukarrebun, okyanus, siyahsancaktar, su misali, tere root

Admin :: S.Mod :: Mod :: Yazarlar :: İmtiyazlı Üye
eee
Tekil Mesaj gösterimi
Efraiil
Tecrübeli Üye

Efraiil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 124
Teşekkür aldı: 108 konuda 312 kere
yarın olabilecek mi acaba?

Sabahleyin yatağımdan kalkarken belli belirsiz bir düşünce, aklımı kullanarak vicdanımı sorguluyor, uyku mahmurluğu ağır bastığı için düşüncenin ne olduğunu biraz zaman geçince anladım.
Yarın sabah da uyanabilecekmisin?
İçim ürperdi, ya uyanamazsam diye düşünürken bir soru daha;
Akşam yatağına yatabilecekmisin?
Zamanın su gibi akıp gittiği, hiç aklımıza gelmiyor, gelse bile üzerinde düşünmek, hata da olmamızın verdiği sıkıntıyı kaldıramama korkusu, insanı insan yapan düşünce olgusundan uzak tutuyor. Felsefede insanın tarifini

bilirsiniz “insan düşünen hayvandır” biraz ağır bir benzetme ama düşünmeyi aradan kaldırmak daha da kötü.

Allah (c.c.) insan denilen varlığı; düşünsün, doğruyu bulsun, bulduğu doğru amel ile bana ulaşsın diye murad etmiştir. Bu yüzden de rahmet ve mağfiret kapılarını daima açık tutmaktadır. Doğruyu bulmak hemen olmuyor, yaşanması gereken olaylar, kulun ham iken pişmesine sonrada yanma süresini oluşturuyor. Hatalar yanlışlar biz kullar için, ama hatada ve yanlışda ısrar en büyük gafletimiz.

Onlara denildi ki : Şu şehirde (Kudüs'te) yerleşin, ondan (nimetlerinden) dilediginiz gibi yeyin, "bağışlanmak istiyoruz" deyin ve kapıdan eğilerek girin ki hatalarınızı bağışlayalım. İyilik yapanlara ileride ihsanımızı daha da artıracağız. (A’râf 161)

Geçen her zaman biz kulların aleyhine işleyen bir değirmen, o çarkların arasında kaybettiğimizde ahiretimiz, hiç farkında değiliz. Zamanı bolca hoyratça harcıyor ve israf ediyoruz.

“Sonra onlara (verdigimiz) sözü yerine getirdik; böylece, hem onlari hem de diledigimiz (baska) kimseleri kurtulusa erdirdik; müsrifleri de helâk ettik.” (Enbiya 9)

Aslında geçen zamanı lehimize döndürmek biz kulların elinde;

Ben kimim?

Yaratılmamın gayesi nedir?

Ben ne yapıyorum?

Yaptığım doğrumu?

Bu soruların cevaplarını kendimize sorup, ihlâslı cevaplarımızın sonucu, vicdan muhasebesi bizi rahatsız etmiyor ise sorun yok, eğer sorun var ise, boşa harcanacak zaman yok demektir. Hemen yolumuzu ve yaşantımızı değiştirmemiz gerekiyor.

İnsandan başka bütün yaratılmışlar Allah (c.c.)’a hamdetmektedirler, sadece insan; Allah’ın verdiği akıl ve hür irade ile kendini yaratanı bulup, şükür ve hamd etme durumundadır.

İnsanın şükür etmesi; Allah (c.c.)’ın kullarına verdiği her türlü imkân ve kabiliyet, her türlü nîmet için onların hissettiği minnet ve şükrân duygularının gönülde doğup, düşüncede yerleşmesi ve dil ile ifâde edilmesidir.

İnsanın hamd etmesi; Allah(c.c.)’ın yoktan var eden, yaratan, kendininde yaratılan olmasından dolayı aczinin idraki içinde her an gönlündeki zikridir.

Şükür asli görevimizdir. Allah (c.c.) alemleri yaratandır. Hamd sadece O’na mahsustur. O’na hamd edebilecek seviyeye gelmek müminin hedefi olmalıdır.

Bu sebeple ertelenecek hiçbir amelimiz ve kazaya bırakılacak ibadetimiz yok. Gün… bugün an… buan, hemen Allah’a yönelme vaktidir, kapı açık bizim kapıya yönelmemiz, eğilerek girmemiz bekleniyor.

Gönülde ki nâr-ı nûr-a dönüştürmek, aczimizin idraki içinde olmak, her mümin için dileğimizdir.

ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN!
düçar olmuş dertlerimin eczası sendedir Yarab
eski 17.10.2007, 17:55 Efraiil isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
Alıntı ile Cevapla   #1
Efraiil isimli üye'ye teşekkür eden 3 üye:

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:01 .