Bayrak
6 Recep 1429
09 Temmuz 2008, Çarşamba
6 Recep 1429
09 Temmuz 2008, Çarşamba
Ayet
Ey iman edenler! Allah’tan korkun, herkes yarına ne hazırladığına baksın.
Haşir-18
hadis
Allah’ım! Recep ve Şâbânı hakkımızda mübarek kıl, bizi Ramazan’a kavuştur.
Müsned

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap
Hak-dilaram Sözlük

Yürek Yangınları

Online Üye

Şuan Forumda: 60 (9 Kayıtlı ve 51 Misafir) bulunmaktadır.

Online  adımmaviş, blue, DeRCan, hafsa, hasret-yolcusu, siyahsancaktar

Admin :: S.Mod :: Mod :: Yazarlar :: İmtiyazlı Üye
eee
Tekil Mesaj gösterimi
Hak-dilaram
Hakkperest
(Konuyu Başlatan)

Hak-dilaram - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1 Albümü var

Teşekkür etti: 10.845
Teşekkür aldı: 4.411 konuda 20.728 kere
Blog-Yazıları: 2
Hak-dilaram - MSN üzeri Mesaj gönder
üstaz kendisine okuyucusunun, muhibbinin körü körüne bağlanmaması hususuna önem veren bir alimdir. okuyucusunun araştırıcı olmasını, aklını kullanmasını da talep eder.

ölçüler eseri yazılıyor, parça parça tashih için bize veriliyor eserin yazıcı çıktıları. kelime ve harf hatalarını kontrol ediyorum. bir ibare okudum: halifeler sıralanıyor ibarede; ama hazreti ali radıyallahu anh'ın ismi orada yok!

hazreti ebubekir, hazreti ömer hazreti osman radıyallahu anhum... hazreti ali radıyallahu anh'ın ismi yok!

tabi dikkatimi çekti. üstazın yazma usulu şöyledir: kendisi ibareleri söyler, yazıcısı bilgisayara aktarır. sonra kontrol edilir ve sayfa netleşir. yazıcısı olan kardeşe ibareyi gösterdim. hazreti ali yok halifeler arasında farkında mısın dedim. o, ben bu hususu üstaz'a soramam, agzından ne çıkıyorsa yazıyorum; ama sen istersen sor dedi. böyle bir eksikliğin sorulmaması imkansız tabi. sorduğumda, derhal yazıcısını yanına çağırdı, tashih istedi ve: nasıl böyle bir hata olabilir? dalgınlık olmuş, elhamdülillah ki tashih edildi, teşekkür ederim ikaz ettiğin için dedi. doğru sıralama kitaba geçmiş oldu.

bu anımızı anlatma sebebim şu:

duyuyoruz bazen tasavvuf meşrebi kardeşlerden: üstazım/şeyhim/hocam ne derse kabulumdur! ben ona asla itiraz etmem tarzı cümleler.

bu, zahirde bir teslimiyet ve muhabbet emaresi gibi görünse de aslında son derece sakat bir anlayıştır.

zira mesela yine üstaz der ki:

bende şeriata aykırı bir şey tespit ederseniz derhal beni terk edin!

şeyhim ne derse doğru der anlayışı insanları şeyhlerin de hakikatte insan olduğu ve unutmak gibi aleyhisselamın dahi insani vasfı olan bir sıfatı ondan düşürmek demektir ki, işte bu itikadlaşırsa onu yanılmaz ilan ederek misaldeki gibi bütün ümmetin ittifakı bir hususta bütün ümmete ters düşmeye ve hazreti ali'yi halife saymama gibi bir gaflete düşmüş oluruz!

ölçü şeriattır. ölçü insan değildir. insan ancak şeriata uygunluğu nisbetinde mihengimizdir.

üstaz'ın bizzat yanında iki yıl kadar bulundum geceli gündüzlü. evvelki bilgilerim ve yanındayken öğrendiklerime aykırı onda hiçbir uygulamaya şahit olmadım. söylediklerini yaşayan ve ömrünü, sağlığını, mesaisini hakikaten gençliğe hibe etmiş bir alim olduğuna aynel yakin derecesindeki şehadetimdir ki onu sevmeme ve onu sizlere tanıtmama vesile olmuştur. bu gibi zatlar çok azaldılar. kıymetinin bilinmesini istemem şahsi bir istek değildir, bir din emridir ve böylece her kıymet bilenin üzerine de vazifedir.

Buraya Baktınız mı? Tıklayın
eski 28.10.2007, 11:22 Hak-dilaram isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
Hak-dilaram isimli üye'ye teşekkür eden 14 üye:

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:04 .