konu ile bağlantılamadan birkaç cümle aktarmak isterim:
erkek nefesi almış kadın veya kadın nefesi almış erkek -flört v.s ilişkiler yaşamış manasında- umumen eğer partneri ile hayat çizgisini birleştirme istidadındaysa ve bu gerçekleşmişse, baskın olan karekter diğerini aşırı şekilde boğmaya çalışacaktır.
'benimle yaptı, benimleyken başkasıyla neden yapmasın' şüphesi eğer kontrol altına alınmazsa müşterek hayatın köküne dinamit suyu dökülmüştür demek işten bile değil...
hissettirmek istememesi, hissettirmemesini engellemez. özellikle bekar hayatında değişik ilişkiler yaşayanların temel sıkıntılarından birisi budur.
mevzuya dönersek:
ben konunun muhatablarına dua edilmesini teklif ediyorum. çok zor bir durum. dışardan konuşularak halledilebilecek ya da bir anda sonuçlandırılacak bir mesele değil.
bir özel ruhi danışmana ihtiyaç duyulduğunu görüyorum. birebir tecrübeli ve ehil hazık psikolog/veya muadili arifane şahsiyetlerin çözüm için kapısının aşındırılması gereken bir durum olarak kalbime ve aklıma yansıdı.
uzun zaman olmuş. eşlerin her ikisinde de bazı paranoyaların oluştuğunu düşünüyorum.
acemice bir cümle veya tavır içinden çıkılmaz bir problemi doğurabilir. |