11 Şevval 1429
11 Ekim 2008, Cumartesi
11 Şevval 1429
11 Ekim 2008, Cumartesi
Ayet
Muhakkak O (kur’ân), arşın sâhibi (Allah katında) yüksek mevkiye sâhip, çok şerefli, güçlü bir elçinin (Cebrâil’in, Allah’tan) getirdiği sözdür.
(Tekvir 19-20 )
hadis
Resullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Kim, rızkının Allah tarafından genişletilmesini, ecelinin uzatılmasını isterse sıla-i rahim yapsın.
(Buhari, Edeb 12)

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap

Online Üye

Şuan Forumda: 38 (13 Kayıtlı ve 25 Misafir) bulunmaktadır.

Online   dilerim, Gülzar-ı İrfan, jadederail, KapaSite, keLepir kaleM, mdmd, mselim, ta-ha, Tugba Hak-dilaram, kebirulcady06, mesutizm
Tekil Mesaj gösterimi
beyza
Şeref Üyesi

beyza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 3.852
Teşekkür aldı: 850 konuda 3.619 kere
kucult  büyük
Nereye oturmalı?

Rasul-i Ekrem (s.a.v) her zamanki gibi meclisinde oturmuş ve dostları da etrafında halka şeklinde, onu bir yüzük taşı gibi ortaya almışlardı.

Bu arada eski elbiseli fakir bir Müslüman kapıdan içeriye girdi.

İslami adetlere göre herkes her hangi mevkide olursa olsun bir oturuma girince nerede boş yer bulursa hemen oraya oturmalıdır. “Benim canım şurasını istiyor” görüşüyle özel bir yere oturmak gerekmez.

O adam etrafına bakındı ve boş bir yer buldu; gitti oraya oturdu. Tesadüfen ileri gelen zenginlerden birisinin yanına oturmuştu.

Zengin adam elbisesini toplayarak ondan bir az uzaklaştı. Bu hareketleri izleyen Rasul-i Ekrem (s.a.v) ona dönerek:

-Fakirliğinden sana bir şey geçer diye mi korktun?

- Hayır ya RasulAllah.

- Servetinden ona bir pay düşer (sirayet eder) diye mi korktun?

- Hayır ya RasulAllah.

- Elbiselerin kirlenir diye mi korktun?

- Hayır ya RasulAllah.

- O halde niçin yanından uzaklaşıp bir kenara çekildin?

- Yanlış bir iş yaptığımı ve hata ettiğimi itiraf ediyorum. Şimdi bu hatamın telafisi ve bu günahımın keffaresi olarak servetimin yarısını bu Müslüman kardeşime vermeye hazırım dedi. Çünkü ona karşı yanlış bir hareket yaptım. Beni bağışlayın ya RasulAllah.

Eski giyimli adam

- Fakat ben bunu kabul etmeye hazır değilim.

Cemaat:

- Niçin?

-Çünkü bir gün beni de bir gururun sarmasından ve bir Müslüman kardeşime, bu gün bu şahsın bana yaptığı gibi, aynı hareketi yapmaktan korkuyorum, dedi.

Selam ve dua ile...
eski 04.11.2007, 17:18 beyza isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
Alıntı ile Cevapla   #1
beyza isimli üye'ye teşekkür eden 8 üye:

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:20 .