7 Şevval 1429
07 Ekim 2008, Salı
7 Şevval 1429
07 Ekim 2008, Salı
Ayet
Muhakkak O (kur’ân), arşın sâhibi (Allah katında) yüksek mevkiye sâhip, çok şerefli, güçlü bir elçinin (Cebrâil’in, Allah’tan) getirdiği sözdür.
(Tekvir 19-20 )
hadis
Resullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Kim, rızkının Allah tarafından genişletilmesini, ecelinin uzatılmasını isterse sıla-i rahim yapsın.
(Buhari, Edeb 12)

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap

Online Üye

Şuan Forumda: 65 (15 Kayıtlı ve 50 Misafir) bulunmaktadır.

Online   --sena--, ebu mus'ab, fatihlerin_nesliyiz, MafraK, ogrenci, RaBi_a, sevva, siyahsancaktar, ta-ha, yahya, yekru kebirulcady06, Ummu Seleme
Tekil Mesaj gösterimi
diyarbekrî
محمد ديار بكري
(Konuyu Başlatan)

diyarbekrî - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 4.119
Teşekkür aldı: 1.713 konuda 7.200 kere
kucult  büyük
monaroza´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
"Saçını da göstermesi gerekli" diyor mu mezheplerden biriBen böyle duymuştum bir kez..

Bir de demek ki kadın kendi saçından mesela peruk yaptırsa bunu kullansa-mekruh biliyorum- caiz gibi yani öyle mi
Hanefiyi tafsilatlı bilmiyorum ama Hanefide akidden evvel evleneceğin kadına bakmak mendubdur.

Peruk saçı birleştirmek mi oluyor bilmiyorum,burda saç birleştirmekten bahsediliyor.Eğer birleştirmekse zevci için mübahtır yok başkası içinse haramdır.(Tabii ki bu peruk gerçek saçtan değilse)

not:her zaman caizdir demek o işi yapmakta beis yoktur demek değildir.Bir şeyin caiz oluşu mekruh,sünnet veya vacipte olabilir.

monaroza´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
"
Hani "zevci için mübah, gayrısına haram" demişsin ya, bu kadınlar arasında olursa, helal dairede yani, nasıl?
bilmiyorum

Hak-dilaram hocam yine çok konusştum hatam varsa affetme

..:: Üstaz İsmail Çetin'in Eserleri ::..

..:: Dilara Kitabevi ::..
eski 14.11.2007, 01:01 diyarbekrî isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
Alıntı ile Cevapla   #7

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:09 .