Bayrak
3 Recep 1429
06 Temmuz 2008, Pazar
3 Recep 1429
06 Temmuz 2008, Pazar
Ayet
Şüphesiz Allah’ın gökleri ve yeri yarattığı günkü yazısına göre ayların sayısı on ikidir.Bunlardan dördü haram aylardır.İşte bu, Allah’ın dosdoğru kanunudur.Öyleyse o aylarda kendinize zulmetmeyin.
Tevbe-36
hadis
Recebin 1.gününde oruç tutmak üç senelik, 2.günü oruçlu olmak iki senelik ve yine 3.günü oruçlu bulunmak bir senelik küçük günahlara kefaret olur. Bunlardan sonra her günü bir aylık küçük günahların af ve mağfiretine vesile olur.
Camiu-s sağir

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap
Hak-dilaram Sözlük

Yürek Yangınları

Online Üye

Şuan Forumda: 56 (11 Kayıtlı ve 45 Misafir) bulunmaktadır.

Online  Almula, azadeyim, DeRCan, farukkuyumcu, hafsa, Mukarrebun, okyanus, Sakallı, su misali iklimya, root

Admin :: S.Mod :: Mod :: Yazarlar :: İmtiyazlı Üye
eee
Tekil Mesaj gösterimi
münacaat
Yeni Üye

Yarışma Puanı: 470
Teşekkür etti: 30
Teşekkür aldı: 7 konuda 26 kere
Çevre, Aile, Dünya kaygısı ile dinde taviz verenlere ihtar!

Yazılanlar;

Maviler:Ayettir.
Koyu yazılılar: Hadistir.
Eğik yazılar: Üstaz İSMAİL ÇETİN Hoca Efendinin kitablarından alıntıdır.

İbni Abbas radıyallahu anh buyurur ki: Birgün Peygamber sallallâhu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu. “Ey oğlan! Allah’ın emir ve yasaklarını koru ki o da seni korusun. (Zikrini devam etmek, mahlukunda tefekkür etmekle) Allah’ın hakkını koru ki daima O’nu önünde bulasın. Bir şey istediğin zaman sadece Allah’tan iste. Yardım dilediğin zaman, Allah ile yardım dile. Bilmiş ol ki halk hepsi seni bir şeyle faydalandırmak için toplansalar dahi , Allah’ın lehinde hükmettiğinden başka bir şeyle seni faydalandıramazlar. Böylece halk hepsi, sana bir zararı dokundurmak için toplansalar dahi, Allah’ın aleyhinde hükmettiği şeyden başkasıyla sana zarar veremezler. Kalemler kaldırılmıştır, sayfalar kurumuştur.”

Bu hadis-i şerifin “Ey oğlan! Allah’ın emir ve yasaklarını koru ki o da seni korusun.” cümlesinde, mudaf olan hudud kelimesi mahzuftur. Yani Allah’ın hududlarını korumuş olursan, Allah’ın güveni altına girmiş olursun. Bu takdirde dünyada sana âfattan, hoş görülmeyen şeylerden, ma’siyetten koruyacak ve bundan dolayı ahirette de, ameline mükafat olarak seni azabdan koruyacaktır. Binaen aleyh dünya ve ahiretin huzur ve saadetini kazanmak, kulun hududlarını korumasına bağlanmıştır.

Üstaz bir konuda İmam Ayni’den alıntı yapmış.

“Yani Allah’a isyanda, baba olsun, eş olsun, sair amirler olsun, kim olursa olsun ona itaat yoktur. Nitekim Ebi Said’in hadisinde “Kim size ma’siyeti emrederse, ona boyun eğmeyin” buyrulmaktadır.”…”

Üstat bir konuda Ali bin Ebi Talib kerremallahu vecheh’in hikmetli şu sözünü yazmış.

” İnsanlar dünyalarının ıslahatı için dini işlerinden bir şeyi terk ederlerse, terk ettikleri zarardan dolayı, Allah Teâlâ kendilerine daha büyük zarar kapısını açar.”

Üstat bir konuda Hazreti Ali’nin şu sözlerini yazmış. (Sadece son kısmı yazılmıştır.)

“ Allah Teala’nın kitabından ve onun Rasulü’nün sünnetinden size yapmış olduğum emrlerde, isteseniz de istemeseniz de bana itaat etmeniz farzdır; karşı gelmeniz haramdır. Kim olursa olsun, ben de dahil, ma’siyeti emrettiği zamanda ona boyun eğmek, teslim olmak haramdır. Taat ma’ruftadır. Taat ma’ruftadır. Taat ma’ruftadır.”

[i]Ayrıca ayette [/I]“ … Allah’ın emrine aykırı hareket eden kimseler, başlarına bir bela gelmesinden yahud kendilerine çok acıklı bir azab gelip çatmasından sakınsınlar” mealindeki En-Nur suresinin 63. ayet-i kerimesinde, emrine muhalif hareket edenleri sakındırmaktadır.

Âl-i İmrân suresinin” … Her kim Allah’ın dinine sımsıkı sarılırsa, kesinlikle dosdoğru olan yola iletilmiştir.” mealindeki 101. ayetinde ve yine El- Ankebût suresininİnsanlar, imtihandan geçirilmeden – sadece iman ettik demeleriyle bırakılacaklarınımı sanıyorlar. Andolsun ki biz onlardan öncekileri de imtihandan geçirmişizdir. Elbette Allah doğruları ortaya çıkaracak, yalancıları ortaya çıkaracaktır.” mealindeki 2 ve 3 ayetlerinde Allah Teâlâ, dine sarılanlara yardım etmeyi, hidayete erdirilmelerini ve mü’minleri dünyada bazı belaya giriftar etmekle imtihan edeceklerini beyan buyurmaktadır
eski 17.11.2007, 02:03 münacaat isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
Alıntı ile Cevapla   #1
münacaat isimli üye'ye teşekkür eden 5 üye:

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:50 .