8 Ramazan 1429
08 Eylül 2008, Pazartesi
8 Ramazan 1429
08 Eylül 2008, Pazartesi
Ayet
Tövbe edenler, ibadet edenler, hamd edenler, oruç tutanlar, rükû edenler, secdeye kapananlar, iyiliğe özendirip kötülükten sakındıranlar, Allah'ın sınırlarını koruyanlar.Müjdele o müminleri!
(Tevbe-112)
hadis
Oruçlunun susması tesbih, uykusu ibadet, duası makbul, ameli de çok sevaptır.Oruçlu iken çirkin konuşmayın! Birisi size sataşırsa, “Ben oruçluyum” deyin!
Deylemi-Buhari

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap

Online Üye

Şuan Forumda: 24 (3 Kayıtlı ve 21 Misafir) bulunmaktadır.

Online   mustafaorhan, yahya Dagistan
Tekil Mesaj gösterimi
iklimya
.........
(Konuyu Başlatan)

iklimya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 3.920
Teşekkür aldı: 1.745 konuda 5.921 kere
kucult  büyük
İMANA GELEN ATEİSTLER
Ömrünü egzistansiyalizmin ateist kanadında geçiren Jean Paul Sartre bunlardan biridir. Ömrünün son senelerinde “ben yanıldım. Allah var, inanıyorum.”dedi.
Rus ve dünya edebiyatının en büyük yazarlarından Leo nikolayeviç Tolstoy da hayatı boyunca “Tanrıyla” uğraşmıştır. “şu dünyada 15 yıllık çocukluk dönemim dışında, ihtilalci ve toplumcu anlamda bir nihilist olarak değil de, bu kelimenin gerçek anlamıyla, dinsiz olarak yaşadım” diyen Tolstoy daha sonraları ölüm korkusuyla kıvranmaya başladı. Ruhu bunalımlar içinde, Tanrıya yalvaran Tolstoy”Tanrım bana iman ver ki, onu bulmaları için başkalarına da yardım edeyim!” diyordu. İnanıp inanmamak arasındaki tereddütleri içinde, ömrünün sonuna doğru Tanrı ya daha yakın olmak amacıyla evden kaçtı. “Tanrım bana yardım et! Yalnız bir şey isterdim, kendi irademe değil, senin iradene uymak. Bunu söylüyor ve kendi kendime soruyorum:yaptığım gerçekten doğru mu? Yoksa huzurunda boş bir iş mi yapmış oluyorum? Tanrım bana yardım et, yardım et, yardım et!...kaçarken trende soğuk aldı. Astapova istasyonunda bir odaya alındı. Orada öldü.

Fransız şair Arthur rimbaud da hayatı boyunca “toplum düzenine, toplumun tüm kuruluşlarına, yönetim biçimine, kanuna, erdeme, geleneklere ve özellikle sevmediği bu kuruluşların özkaynağı dine başkaldırmıştı. Hayatının sonunda ise tek bacağı kesilmiş olduğu halde Marsilya hastanesinden ölürken Arapça olarak şu sözleri söylüyordu:”Allah kerim, Allah kerim.”

STRESE SON:SEFA SAYGILI
Bizim tedbirimizin üstünde
Allah'ın(cc)tedbiri vardır...
eski 17.11.2007, 14:43 iklimya isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
Alıntı ile Cevapla   #2
iklimya isimli üye'ye teşekkür eden 8 üye:

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:25 .

Page generated in 0,29495 seconds with 13 queries