12 Şevval 1429
12 Ekim 2008, Pazar
12 Şevval 1429
12 Ekim 2008, Pazar
Ayet
Muhakkak O (kur’ân), arşın sâhibi (Allah katında) yüksek mevkiye sâhip, çok şerefli, güçlü bir elçinin (Cebrâil’in, Allah’tan) getirdiği sözdür.
(Tekvir 19-20 )
hadis
Resullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Kim, rızkının Allah tarafından genişletilmesini, ecelinin uzatılmasını isterse sıla-i rahim yapsın.
(Buhari, Edeb 12)

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap

Online Üye

Şuan Forumda: 51 (16 Kayıtlı ve 35 Misafir) bulunmaktadır.

Online   barayev, DeRCan, eylül, ilayda, K.SERDAR, KalbiDostum, mselim, nurulhak, okyanus, Sakallı, siyahsancaktar, TeK_ÇaReM, turab, ZiNNiRe Dagistan, mesutizm
Tekil Mesaj gösterimi
mcolak2000
Yeni Üye

Teşekkür etti: 0
2 kere bir konuda
kucult  büyük
Adem'den önce 40 adem gelmişmi?

Tam olarak bilgim yok ama belki yardımcı olur diye aşağıda Bakara Suresi'nden bazı ayetleri yayınladım. 30. Ayete dikkat edersek, Allah (C.C.) "Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım” dedikten sonra Melekler;“Orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın?" demişler. Melekler Ademoğlunun bozgunculuk yapacağını nerden biliyorlardı? Daha öncede Ademoğlu yaratılmış olabilir. Zaten Melekler, “Seni bütün eksikliklerden uzak tutarız. Senin bize öğrettiklerinden başka bizim hiçbir bilgimiz yoktur. Şüphesiz her şeyi hakkıyla bilen, her şeyi hikmetle yapan sensin” demişler. Demekki Allah(C.C.) daha önceden Ademoğlunun varlığını ve yeryüzünde bozgunculuk yaptığını Meleklere öğretmiş olmalı. Yine ayetin devamında İblisin Ademoğlunun ayağını kaydırması sonucu, Ademoğlunu yeryüzüne geçici bir süre göndermesinden bahsediliyor. Ve Ademoğluna bazı kelimelerin(Tevbe ve bağışlanma talebi)vahiy yoluyla öğretildiğini ve Ademoğlunun tevbe ettiğini ve tevbesinin kabul edildiğini bildiriyor.
Sonuçta gerçek yol gösterici Kur'an-ı Kerimdir, okumak gerek. Herşey orada yazılıdır.

30. Hani, Rabbin meleklere, “Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım” demişti. Onlar, “Orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın? Oysa biz sana hamdederek daima seni tesbih ve takdis ediyoruz.” demişler. Allah da, “Ben sizin bilmediğinizi bilirim” demişti.
31. Allah, Âdem’e bütün varlıkların isimlerini öğretti. Sonra onları meleklere göstererek, “Eğer doğru söyleyenler iseniz, haydi bana bunların isimlerini bildirin” dedi.
32. Melekler, “Seni bütün eksikliklerden uzak tutarız. Senin bize öğrettiklerinden başka bizim hiçbir bilgimiz yoktur. Şüphesiz her şeyi hakkıyla bilen, her şeyi hikmetle yapan sensin” dediler.
33. Allah, şöyle dedi: “Ey Âdem! Onlara bunların isimlerini söyle.” Âdem, meleklere onların isimlerini bildirince Allah, “Size, göklerin ve yerin gaybını şüphesiz ki ben bilirim, yine açığa vurduklarınızı da, gizli tuttuklarınızı da ben bilirim demedim mi?” dedi.
34. Hani meleklere, “Âdem için saygı ile eğilin” demiştik de İblis hariç bütün melekler hemen saygı ile eğilmişler, İblis (bundan) kaçınmış, büyüklük taslamış ve kâfirlerden olmuştu.
35. Dedik ki: “Ey Âdem! Sen ve eşin cennete yerleşin. Orada dilediğiniz gibi bol bol yiyin, ama şu ağaca yaklaşmayın, yoksa zalimlerden olursunuz.”
36. Derken, şeytan ayaklarını oradan kaydırdı. Onları içinde bulundukları konumdan çıkardı. Bunun üzerine biz de, “Birbirinize düşman olarak inin. Sizin için yeryüzünde belli bir süre barınak ve yararlanma vardır” dedik.
37. Derken, Âdem (vahy yoluyla) Rabbinden birtakım kelimeler aldı, (onlarla amel edip Rabb’ine yalvardı. O da) bunun üzerine tövbesini kabul etti. Şüphesiz O, tövbeleri çok kabul edendir, çok bağışlayandır.
38. “İnin oradan (cennetten) hepiniz. Tarafımdan size bir yol gösterici (peygamber) gelir de kim ona uyarsa, onlar için herhangi bir korku yoktur, onlar üzülmeyeceklerdir” dedik.
39. İnkâr edenler ve âyetlerimizi yalanlayanlara gelince, işte bunlar cehennemliktir. Onlar orada ebedî kalacaklardır.
eski 18.11.2007, 11:05 mcolak2000 isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
Alıntı ile Cevapla   #5

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:08 .