6 Şaban 1429
08 Ağustos 2008, Cuma
6 Şaban 1429
08 Ağustos 2008, Cuma
Ayet
De ki: Allah size bir kötülük dilerse, O'na karşı sizi kim korur; ya da size rahmet dilerse (size kim zarar verebilir)? Onlar, kendilerine Allah'tan başka ne bir dost bulurlar ne de bir yardımcı.
Ahzâb-17
hadis
"Allah'ım, acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, ihtiyarlıktan ve cimrilikten Sana sığınırım. Kabir azabından Sana sığınırım. Hayatın ve ölümün fitnesinden Sana sığınırım."
Muslim

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap
Hak-dilaram Sözlük

Yürek Yangınları

Online Üye

Şuan Forumda: 35 (8 Kayıtlı ve 27 Misafir) bulunmaktadır.

Online  canane, ebrar69, el-Aciz, fakiriyim, hasret-yolcusu, sara, siyahsancaktar

Admin :: S.Mod :: Mod :: Yazarlar :: İmtiyazlı Üye
Tekil Mesaj gösterimi
Hak-dilaram
Hakkperest
(Konuyu Başlatan)

Hak-dilaram - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1 Albümü var

Teşekkür etti: 10.686
Teşekkür aldı: 4.587 konuda 22.257 kere
kucult  büyük
sene hatırlayamadığım bir sene, 89'lar Allahu a'lem...; ama olayı hatırlıyorum net: tacikistan'da siyah sarıklılar, sancak açmışlardı. üstaz, ehli sünnetin nazarı'nı genişletiyor, biz de bir yandan tashih ediyoruz. mehdi aleyhisselam'ın vasıflarını okuyorum çıktılardan! a aa! o da ne? tariflere uyuyor tacikistan olayları... mehdi'nin ordusu: sancak, siyah sarık, Allahu Ekber nidaları ve bir de tacikistan, yani horosan tarafları!...

heyecanlandım ve üstaza bu bilgiyi aktardım. öyle inanarak anlatıyorum ki, sormayın ama... 'şöyle, böyle, şurdan, şu şekilde...'

mahdumu var ve sonradan damadı olan bir kardeşim ve biz orada. bize:

liderlerinin adı ne? kabilelerinin adı? tam mekan? araştırın' demez mi...

'tamam! işte kesin onlar! üstaz da heyecanlandı! yoksa bize niye araştırın desin ki?' fikri ile ben ve diğerleri emri tatbik için -Allahu a'lem- şehre dağıldık. birimiz gazete bürolarından taze haber almaya çalışıyor diğerimiz, nabız tutuyor ajanslarda... derken akşam buluştuk ve birlikte içeri girdik!

söylediklerimizden daha taze bir haber elimize geçmemişti!

misafirlerin ağırlandığı odanın hemen bitişiğinde kütüphanesi vardır üstaz'ın. odaya girdiğimizde kapısının açık olduğunu gördük. üstaz ayakta ve bir kitabı açmış okuyordu. bizi farkedince, hafifçe okuduğu yaprağı kıvırdı, kitabı kapatıp rafa koydu ve gözünden bir damla yaş süzüldü... bize bakmadan yanımızdan süzüldü, içeri ev hanesine geçti.

o damla sızarken aynı şeyi düşünmüşüz, birazdan söyleyeceğim.

bizim o zamanlar müstakbel damatlığı bilinmeyen azizim derhal kütüphaneye geçti, üstazın rafa yerleştirdiği kitabı aldı ve açmasıyla birlikte, 'mehdi aleyhisselam'ın vasıfları...' demesi bir oldu.

o an üçümüz de başımızı yere eğdik ve patladık:

yazıklar olsun bize ya! üstaz ki mehdi aleyhisselam gelse ilk haberi olacaklardan! nasıl oldu da biz, kendi kendimize havalara girdik, yok gazete, yok haber ajansı bilmem ne, koyuverdik kendimizi!

o süzülen damla bizim halimiz sebebiyle idi. üstaz bize o damlada demek istedi ki: 'vay vay! vah ki vah! bunlar ki en yakınımdalar, bunlar bile havadis peşinde koşturmacadalar!'

o dersi asla unutamıyorum...

Buraya Baktınız mı? Tıklayın
eski 23.11.2007, 01:03 Hak-dilaram isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
Alıntı ile Cevapla   #113
Hak-dilaram isimli üye'ye teşekkür eden 16 üye:

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:54 .

Page generated in 0,25582 seconds with 32 queries