| Nasıl davranmalıyız? Dilenci adlı hikayeyi okuyunca bu konuyu açma gereği duydum...Sık sık karşımıza bir takım insanlar çıkıp yardım istiyorlar...Para istiyorlar...Ama bakıyorsunuz gencecik, yada bakıyorsunuz numara yapıyor, sakat numarası yapıyor, kendine acındırmak için küçücük yavrusunu buz gibi havada kucağına oturtuyor ve başlıyor her geçene Allah rızası için demeye...Genç bir kızsanız Allah sevdiğine bağışlasın, Allah gönlüne göre versin, orta yaşlı biriyseniz Allah çocuklarına bağışlasın vs...Nabza göre şerbet veriyor...Allahın adını ve rızasını duyunca yüreğim sızlıyor, ama onun yaptığı bu davranışa o kadar kızıyorum ki, adımların bir adım ileri iki adım geri oluyor...Bazen kapıyı çalıyorlar YARABBİ açıyorum, kapatsam mı, para versem mi, ne yapsam...Vermesem vicdanen huzursuz oluyorum, versem içim rahat olmuyor...Nasıl davranmam gerektiğini bilemiyorum...Geçen günde annem dedi ki: biraz önce kapıyı çalan kadına biri makarna vermiş ama paketiyle çöpe atmış..dedi nasıl kızdım..Evet sizce nasıl davranmalıyız?
__________________ Canını sıkma zorluğun arkası kolaylıktır Herşeyin bir vakti ve takdiri vardır Takdir sahibi halimizi biliyor Bizim tedbirimizin üstünde Allah'ın(cc)tedbiri vardır... |