7 Ramazan 1429
07 Eylül 2008, Pazar
7 Ramazan 1429
07 Eylül 2008, Pazar
Ayet
Ey iman edenler! Oruç sizden önce gelip geçmiş ümmetlere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Umulur ki korunursunuz.
Bakara-184
hadis
Ramazan bereket ayıdır. Allah bu ayda, günahları bağışlar, duaları kabul eder.
Taberani

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap

Online Üye

Şuan Forumda: 16 (4 Kayıtlı ve 12 Misafir) bulunmaktadır.

Online   nur talebesi, siluet, tÜrkÜ, uşaklı
Tekil Mesaj gösterimi
iklimya
.........

iklimya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 3.899
Teşekkür aldı: 1.739 konuda 5.890 kere
kucult  büyük
Nasıl davranmalıyız?

Dilenci adlı hikayeyi okuyunca bu konuyu açma gereği duydum...Sık sık karşımıza bir takım insanlar çıkıp yardım istiyorlar...Para istiyorlar...Ama bakıyorsunuz gencecik, yada bakıyorsunuz numara yapıyor, sakat numarası yapıyor, kendine acındırmak için küçücük yavrusunu buz gibi havada kucağına oturtuyor ve başlıyor her geçene Allah rızası için demeye...Genç bir kızsanız Allah sevdiğine bağışlasın, Allah gönlüne göre versin, orta yaşlı biriyseniz Allah çocuklarına bağışlasın vs...Nabza göre şerbet veriyor...Allahın adını ve rızasını duyunca yüreğim sızlıyor, ama onun yaptığı bu davranışa o kadar kızıyorum ki, adımların bir adım ileri iki adım geri oluyor...Bazen kapıyı çalıyorlar YARABBİ açıyorum, kapatsam mı, para versem mi, ne yapsam...Vermesem vicdanen huzursuz oluyorum, versem içim rahat olmuyor...Nasıl davranmam gerektiğini bilemiyorum...Geçen günde annem dedi ki: biraz önce kapıyı çalan kadına biri makarna vermiş ama paketiyle çöpe atmış..dedi nasıl kızdım..Evet sizce nasıl davranmalıyız?
Bizim tedbirimizin üstünde
Allah'ın(cc)tedbiri vardır...
eski 24.11.2007, 09:57 iklimya isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
Alıntı ile Cevapla   #1
iklimya isimli üye'ye teşekkür eden 3 üye:

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:17 .

Page generated in 0,17882 seconds with 14 queries