| محمد ديار بكري
Yarışma Puanı: 290 Teşekkür etti: 3.924
Teşekkür aldı: 1.600 konuda 6.347 kere
| Küfre Düşüren Şeyler Küfre Düşüren Şeyler 1. “Allah Teâlâ gökten, Arş’tan bize bakar”, “Yukarda Allah şahit” demek. 2. “Sen bana zulmettiğin gibi, Allah da sana zulmetsin”, “Allah zulmetmek için oturmuştur”, “Galiba Allah onu unuttu” demek. 3. “Ben Allah’tan, Kur’ân’dan, Peygamberden berîyim” veya mü’min birine “O Allah’ın ve benim nazarımda yahudidir” demek. 4. Kudretini kast etmeksizin “Allah’ın eli uzundur” demek. 5. Yalanını “Allah biliyor ki bu böyledir” cümlesiyle takviye ederek, inandırmaya çalışmak. Kadın olsun, erkek olsun islâm diyarında olduğu halde 32 farzı bilmeyen kimselerin imanlarına hükmedilmediği gibi; evlendikten sonra bu husustaki cehaletleri, yani 32 farzı bilmedikleri ortaya çıkarsa, nikâhları bâtıl olur! Bülûğ çağından itibaren her müslümanın iman etmesi farz olduğu gibi, imanda sebat edebilmek için de, küfre sebep olabilecek söz ve fiilleri öğrenmesi ve bunlardan kaçınması da farzdır. Unutulmamalıdır ki, çoğu zaman insan bilmeyerek de olsa küfre girebilir! www.azizlerle.de
not: Bu yazı Üstaz Fakih Şeyh İsmail Çetin'in Ehli Sünnetin Nazarı İtikadın Ölçüsüdür adlı eserinden iktibas edilmiştir.
Konu diyarbekrî tarafından (08.04.2008 Saat 20:43 ) değiştirilmiştir..
|

28.11.2007, 01:12
|
diyarbekrî isimli üye'ye teşekkür eden 25 üye:
aace, Almula, aslikandemir, barika, dilara92, DuaLar, Ebu-zer, edeb, efkar, EMANET-35, Esma, hafsa, Hak-dilaram, HamS, kapına_geldim, kelimat, koylu, MafraK, monaroza, SEHL, serkan, siyahsancaktar, tayyibe, Ummu Seleme, ŞüHeDa | |