12 Şevval 1429
12 Ekim 2008, Pazar
12 Şevval 1429
12 Ekim 2008, Pazar
Ayet
Muhakkak O (kur’ân), arşın sâhibi (Allah katında) yüksek mevkiye sâhip, çok şerefli, güçlü bir elçinin (Cebrâil’in, Allah’tan) getirdiği sözdür.
(Tekvir 19-20 )
hadis
Resullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Kim, rızkının Allah tarafından genişletilmesini, ecelinin uzatılmasını isterse sıla-i rahim yapsın.
(Buhari, Edeb 12)

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap

Online Üye

Şuan Forumda: 6 (0 Kayıtlı ve 6 Misafir) bulunmaktadır.

Tekil Mesaj gösterimi
iklimya
.........
(Konuyu Başlatan)

iklimya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 4.173
Teşekkür aldı: 1.899 konuda 6.535 kere
kucult  büyük
HAYATIMA YÖN VERİŞİM

Tesettür, inanıyorum ki Müslümanlığı benimsemiş her bayanın içinde kanayan bir yaradır. Birçok kardeşim hep tesettüre girmek istediğini ama bir türlü cesaret edemediğini, kendini hazır hissetmediğini söylüyor. Benimde içimde hep tesettüre girme arzusu vardı. İlköğretim 1. sınıftan itibaren her yıl Kuran kursuna giderdim. Camiye kapalı girerdik. Ben eve gelince de çıkarmazdım başörtümü. Sonra dışarıda da öyle gezerdim. Çok hoşuma giderdi. Ama komşumuz beni görünce “o ne öyle kocakarı gibi olmuşsun çıkar başındakini” derdi. Üzülürdüm çıkarırdım. Her yıl böyle olurdu. Derken ortaokula geldik ailemden”kızım yaşın geldi artık tesettüre girmen lazım” diye bir uyarı almadım. Liseye geldim. Lisede en samimi arkadaşım başörtülüydü. Çok hoşuma giderdi onun başörtülü oluşu. İçimde yer etmişti. Bende yapmalıydım. Hem arkadaşımda vardı, bana destek olurdu elbet. Ona açtım bu fikrimi. Hemen eşarp almaya gittik. Evde kapandım ilk gün. Evvelsi gün servise başörtülü bineceğim ama bir türlü cesaret edemedim ve vazgeçtim. Sonra lise bitti. Dedim ki kendi kendime üniversiteye girmeden bunu yapman lazım yoksa işim daha da zorlaşacak ve 2. kez çarşıya çıktım hazırlığımı yaptım. Taktım başörtüsünü çıktım dışarı ama içimde bir boşluk. Dışarıya çıkıyorum eski arkadaş ortamıma girmeye çekiniyorum. Dışarıya çıkmak istemiyorum. Balkona çıkarken başımı örtmek çok zor geliyor. Misafir geliyor kuzenlerim falan ya tişört giyip başörtü takıyorum ya başörtüyü takmadan hazırlıksız yakalanıyorum. Ya Rabbi bir türlü yapamıyorum. Ve ben yine yenildim. Yine yapamadım. Şevkim kırıldı. Hayallerim yıkıldı. O zamanlar günlük tutuyordum. Günlüğüme şöyle yazmıştım”Allahım ilk kez kendimi bu kadar kişiliksiz hissediyorum ”O kadar üzgündüm ki, yine başaramamıştım yine nefsime yenilmiştim. Bu yara içimde sürekli kanar oldu. Üniversiteye girdik. Ama Rabbim biliyordu benim pişmanlığımı, yolumu da ona göre çiziyordu.
Ailemin bulunduğu şehirde kazandım üniversiteyi. Ama hayalim şehir dışıydı. Sonra istemediğim bir bölüme gelmiştim, çok üzülüyordum. Ama nerden bilebilirdim Rabbimin bana gösterdiği bu yolların hayırla sonuçlanacağını.
Bir yıl hazırlık okudum. Sonra 1. sınıfa geçtik. Arkadaş ortamımda kimse tesettürlü değildi. Normal(!) üniversite yaşantısına ayak uydurduk. Ama ne tam Müslümansız, ne de değiliz. Ortasında kalmışız bocalıyoruz. Bir bakıyorum konsere gidiyorum, bir bakıyorum Kuran okuyorum. Bir bakıyorum arkadaşlarla geziyoruz tozuyoruz hiç bir şeyi umursamıyoruz, bir bakıyorum namaz kılıyorum. İkiye bölünmüştüm resmen, yüreğim yangın yeri. Hazırlıkta bir arkadaşım vardı başörtülü, ben o zaman arkadaşıma şöyle demiştim( Allah affetsin);” bence üniversite de açık olmanız sizin için daha iyi, yoksa hocalar size karşı tavır alırdı”.O da saçmalama demişti.
Neyse dedim ki önce nefsimi tesettüre hazırlamalıyım. Namazlarımı tam olarak eksiksiz kılmalıyım. Bol bol dini kitap okumalıyım. İmanımı güçlendirmeliyim ki nefsim bunu kaldırabilsin. Sonra namazlarımı tam olarak kılmaya, dini kitap okumaya başladım. Özellikle tesettürle ve kadınla ilgili kitaplar okuyordum. Tabii ki her namazından ardından dua ediyordum. Dualarımda diyordum ki” Rabbim arkadaş gurubumdan birine tesettürü nasip et ya A…arkadaşıma yada E…arkadaşıma o zaman bende onların vesilesiyle kapanırım”
Bir gün gece saat 3 gibi balkona çıktım, gökyüzünü izledim ve tefekküre daldım. Derken gözyaşlarım yağmur gibi boşaldı. O kadar üzgündüm ki, Rabbim için nefsimin arzularından vazgeç ipte tesettüre giremedim diyordum. Yolda ne zaman bir kapalı görsem” yazın sıcağında sen kapalısın pardüse giymişsin, bense açığım elbette sen bu sabrının mükafatını bende cezasını alacağım” diyordum. O gece göz yaşları içinde Rabbine yine aynı duayı tekrarladım. Kısa bir müddet sonra okul açıldı. Dualarımda tesettüre girmesini istediğim iki arkadaşımla yan yana oturuyoruz. Ben ilk gün yine(Rabbim affetsin)süslendim püslendim gittim okula. Sonra arkadaşlarımın nerde kapatıcaz başımızı dediklerini duydum. Sordum “kapandınız mı yoksa?” İkisi birden evet dedi. Şoktaydım. Tabiri caizse hani derler ya”Körün istediği bir göz Allah verdi iki göz” Arkadaşıma dedim ki benim Rabbime bir sözüm vardı. Eğer sizden biriniz kapanırsa bende kapanıcam demiştim. Yarın kapanıyorum. O gün giderken eteğimi aldım. Evde daha önceden aldığım başörtümde vardı ve evvelsi gün okula başörtülü gittim. Arkaşdaşlarım şoktaydı. Dün sen açık değil miydin? Dediler. Evet dedim. Ama bugün kapalıyım. Ve böylece bölünmüş kişiliğimi birleştirdim ve yolumu çizmeye başladım. Elimden geldiğince her öğrendiğimi uygulamaya çalışıyorum. Bol bol okumaya çalışıyorum. Çünkü eksiklerimin çok olduğunu biliyorum. Bu arada ilk zamanlar etek ve üzerine gömlek giyiyordum. Sonra yetersiz geldiğini fark ettim. Tunik giymeye başladım ama dizimin üzerindeydi. Sonra dizaltı giymeye başladım. En son pardüse giymeyi başardım..İşte böyle elhamdülillah şuan çok mutlu ve huzurluyum Rabbim isteyen tüm kardeşlerimize en kısa zamanda nasip etsin inş., tesettüre giren kardeşlerimizinkini de daim etsin…SELAM VE DUA İLE…
Bizim tedbirimizin üstünde
Allah'ın(cc)tedbiri vardır...
eski 01.12.2007, 13:35 iklimya isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
Alıntı ile Cevapla   #2

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:19 .