13 Şevval 1429
13 Ekim 2008, Pazartesi
13 Şevval 1429
13 Ekim 2008, Pazartesi
Ayet
Muhakkak O (kur’ân), arşın sâhibi (Allah katında) yüksek mevkiye sâhip, çok şerefli, güçlü bir elçinin (Cebrâil’in, Allah’tan) getirdiği sözdür.
(Tekvir 19-20 )
hadis
Resullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Kim, rızkının Allah tarafından genişletilmesini, ecelinin uzatılmasını isterse sıla-i rahim yapsın.
(Buhari, Edeb 12)

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap

Online Üye

Şuan Forumda: 50 (10 Kayıtlı ve 40 Misafir) bulunmaktadır.

Online   dilerim, Elem-Tuana, K.SERDAR, muhakematçı, okyanus, turab, yüsra06 mesutizm
Tekil Mesaj gösterimi
dilerim
ONURSAL ÜYE

dilerim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 11.746
Teşekkür aldı: 2.331 konuda 9.694 kere
kucult  büyük
Yeğenim

Selamunaleykum!
İlkokulu bitirince, herkes gibi başıma örtümü örtüp, kuran öğrenmek için camiye gittim. Herkes kapalı olduğu için zor olmadı. Lakin tesettürün muhtevasını,mahiyetini ,evlendikten sonra algıladım. Onbeş yaşlarında olmalıyım...amcamlara yabancı bir misafir gelmişti...sohbet ediyorlardı..kapı aralığından dinledim. Hanefi mezhebine göre tesettürün,sınırlarını anlatıyordu...dinler dinlemez üzerime alındım,uyguladım.

Ben asıl yeğenimin tesettüre girmesini anlatmak istiyorum. Zannederim onaltı yaşlarında idi...o yaz izine gelmişlerdi...annesi " Ayıp örtün şu başınızı!" Diye zorluyordu onları...Onun şahsiyeti ,bu tarz yaklaşımlara boyun eğecek cinsten değildi tabi..."Halan gibi dik başlısın" derlermiş ona...tabi merak etmiş olmalı bu halam nasıl biriymiş,düşmüş bunların diline? Düşmanımın düşmanı, benim dostumdur hesabı,yakın hissetmiş kendini bana...

"Misafirler gelecek,örtün şu başlarınızı" Uyarısının ardında ki kavgaya rastladığım bir gün, arabuluculuk rolü düştü bana. Oturduk dört saat konuştuk.
Kadın -erkek fıtratından, İmandan,islamın kurallarından,müslüman kadını kimliğini sahiplenip temsil etmekten...iman etmenin kişilere yüklediği sorumluluklardan...onlar sordu ben anlattım,onlar sordu ben anlattım...ver yansın ettik desinler diye, müslüman gibi gözükmeye çalışanlara...zira en çok onlar itici gelmiş kızımıza. "Allahın emri diye anlatılmadı ki bana...hep, o bu ne der diye korkutuldum...böyle anlatsalardı..."

Bazılarımız birilerinin peşine takılır yaşarız...kolay olur böylesi..çoğunluk alır götürür seni gittikleri yere..otobüse biner gibi...
Bazılarımız; Nereye neden gittiğini, nasıl gideceğini, inceden inceye planlamak ister, anlamış, bilmiş olmak ister...dolayısı ile hem hazırlık uzun sürer,hemde yolculuk...ama o yolcuyu yolundan kimse alıkoyamaz artık...Çünkü anlamıştır, gereği gibi inanmıştır...kalabalıklar hangi otobüse binerse binsin,o tek başına bile kalsa,kendi yolunun yolcusudur hep...

Kitaplar aldım verdim ona...tembihledim: "Sakın iyice anlamadan, ikna olmadan kapanma! Önce iman ,sonra ibadet...

İki ay sonra ondört sayfa mektup yazdı bana:"Hala ben kapandım! Merak edersin diye ayrıntılarıda yazıyorum. Evet hala, taşıyacak güce ulaştım inşallah! Bu örtüyü bir daha hiç bir şey için çıkarmayacağım. Bir aydır örtülüyüm,okuldada herhangi bir problem olmadı. Çok şükür! Bir iki öğretmen sordu cevap verebildim. En çok bundan korkuyordum. Gereği gibi anlatamam zannediyordum...anlatabildim hala! Bir alman arkadaşım çok üstüme geliyor... sorularınından bir kısmını kendimce cevapladım,çok zeki bir kız...kolay kolay ikna olmuyor...her cevabımın içini boşaltıyor sanki...ona laf yetiştirebilmek için öyle çok kitap okuyorum ki...aldıklarımız bitti. Bana yine kitap yolla hala. Bu kızın ağzının payını veremezsem,içim rahat etmeyecek..."

Rabbim bize birşeyler öğreteceği zaman, böyle birini çıkarıyor karşımıza, ona yetebilme bahanesi ile cehaletimizi gideriyoruz...bu tarz biri ile tam beş yıl uğraştım...
Düşmanım,sen benim hızımsın...
Gündüz geceye lazım,banada sen lazımsın...N.F. Allah rahmet etsin!
eski 01.12.2007, 19:20 dilerim isimli üye şuan Sisteme bağlidır (Online)  
Alıntı ile Cevapla   #5

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:57 .