15 Şevval 1429
15 Ekim 2008, Çarşamba
15 Şevval 1429
15 Ekim 2008, Çarşamba
Ayet
Muhakkak O (kur’ân), arşın sâhibi (Allah katında) yüksek mevkiye sâhip, çok şerefli, güçlü bir elçinin (Cebrâil’in, Allah’tan) getirdiği sözdür.
(Tekvir 19-20 )
hadis
Resullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Kim, rızkının Allah tarafından genişletilmesini, ecelinin uzatılmasını isterse sıla-i rahim yapsın.
(Buhari, Edeb 12)

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap

Online Üye

Şuan Forumda: 50 (15 Kayıtlı ve 35 Misafir) bulunmaktadır.

Online   BERİRE, beyza, dervishan, devr-i alem, dilara92, huzurislam26, KalbiDostum, karduası, kedi, Payitaht, Sakallı, siyahsancaktar Dagistan, Hak-dilaram, kapına_geldim
Tekil Mesaj gösterimi
Ayşe Reşad
.................

Ayşe Reşad - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 27.060
Teşekkür aldı: 12.025 konuda 43.521 kere
kucult  büyük
Frage Yemin ettim, bozdum..Şimdi ne olacak?

“Allah, kasıtsız olarak ağzınızdan çıkıveren yeminlerinizden dolayı sizi sorumlu tutmaz, fakat bilerek yaptığınız yeminlerden dolayı sizi sorumlu tutar.

Bunun da keffâreti; ailenize yedirdiğiniz yemeğin orta hallisinden on fakire yedirmek yahut onları giydirmek yahut da bir köle azat etmektir. Bunları bulamayan üç gün oruç tutmalıdır. Yemin ettiğiniz takdirde yeminlerinizin keffâreti işte budur.

Yeminlerinizi koruyun (onlara riayet edin).

Allah size âyetlerini açıklıyor; umulur ki şükredersiniz!”

(Mâide, 5/89)

On fakiri yedirmek demek onları sabahlı akşamlı yedirmek demektir.

Bunun yanında bir fakiri sabahlı akşamlı on gün süre ile de doyurabilirsiniz.

Doyurma ve giydirmenin, keffaret veren kimsenin sosyal konumuna, günlük gıda harcamalarına ve giyim tarzının ortalamasına göre olması gerekir. Doyurma ve giydirme yerine ihtiyaç sahiplerine bunların bedelleri de ödenebilir.

Başka bir ayette ise şöyle buyurulur:

"Bir de yeminlerinizi bahane ederek iyilik yapmanız, sakınmanız ve insanların arasını düzeltmenize Allah'ı engel kılmayın. Allah işitendir, bilendir." (Bakara, 2/224)

Yemininiz sizin hayırlı bir iş yapmanıza engel olmamalıdır. Böyle bir yemininiz varsa derhal bu yemini bozun ve keffaretini ödeyin.

"Nasıl dünya maîşeti insanlardan kazanılıyorsa, ahiret maîşeti de insanlardan kazanılır!"

http://yurekyanginlari.blogcu.com/
eski 03.12.2007, 01:16 Ayşe Reşad isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
Alıntı ile Cevapla   #1
Ayşe Reşad isimli üye'ye teşekkür eden 7 üye:

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:54 .