| Hademe (Konuyu Başlatan)
Teşekkür etti: 11.027
Teşekkür aldı: 4.914 konuda 24.927 kere
|
nesimi´isimli üyeden Alıntı Aklıma üstazın peygamber sallallahu aleyhi ve sellem in ismini her andığında boğazının düğümlenmesi geliyor hakikaten öyledir...
rasulu ekrem sallalahu aleyhi ve sellemi ismen andığında, sesi o an boğulur, düğümlenir ve ama kendini çabucak toparlar ve mevzusuna devam ederdi. biz, o anlarda ürpertiyi iliklerimize kadar yaşardık.
sen, bunu söyleyince rahmetli hatipoğlu'nun da bu hal üzere olduğunu mahdum'unun anlatması aklıma düştü. o rahmetli de aynı hali yaşarmış; ama onunki çok uzun sürer ve saatlerce kendini toparlayamadığı olurmuş.
bunu da hatırlayınca kalbime şems'in şu sorusu ve mevlana'nın cevabı geldi.
beyazdı mı büyük, rasulullah mı? öyle ya, beyazıd: 'ben süphan'ım' derken, aleyhisselam, Allah'a karşı acziyetini ifade etti, ne iş?
mevlana -aklımda kaldığınca- der ki:
tabi ki aleyhisselam büyüktür. beyazıd, aşk okyanusundan bir kadeh içti, sarhoş oldu, kendini kaybetti. rasulullah aleyhisselam ise o okyanustan kana kana içti de kendini kaybetmedi, Allah'ın yüceliğini daha çok idrak etti. |

03.12.2007, 23:09
|
Hak-dilaram isimli üye'ye teşekkür eden 17 üye:
aace, Ayşe Reşad, dilerim, diyarbekrî, Ebu-zer, ecmel, edeb, efsun hayal, hafsa, kapına_geldim, leys, nesimi, nurgül, root, veda, zenciiRii | |