| Hademe (Konuyu Başlatan)
Teşekkür etti: 10.820
Teşekkür aldı: 4.716 konuda 23.391 kere
|
vurgun´isimli üyeden Alıntı Ahh! Hak-dilaram agabeyim ve nesimi agabeyim peki Üstaz hazretlerinin yasayan Allah dostlarından hatıraları yokmudur,onlara dair sözleri-tebessümleri yok mudur? Paylassanız. baran efendi'den yukarda biraz bahsettim. (rahimehullah), üstaz'a baran efendi'yi çok anlattım. üstaz, benim onun yanına gitmemden, onun sohbetlerine iştirak etmemden gayet memnun oluyordu. ankara'dan ziyaretine gittiğim zamanlar, onu sorar, ona selam gönderdi. daha sonra üstaz ile baran efendi bizzat da tanıştılar.
baran efendi, üstaz'ı geniş odalı bir mekanda ağırlamıştı ilk karşılaşmalarında. oradaydık. ama ne edeb, ne izzet, ne ikram... anlatılmaz; yaşanır! kılı kırk yaran bir titizlikle, baran efendi, konuğa, alime nasıl ikram ediliri hakikaten bize öğretti o mekanda...
zatı alileri asker kökenliler... gayet seri ve disiplinli bir şekilde herşey muntazam tanzimliydi.
çok güzel bir sohbet oldu. üstaz rahimehullah, baran efendi rahimehullah'ın muhiblerine, gayet samimi bir sohbet yaptılar; öylesine coşkuluydu ki, zatı alileri dahil, orada ağlamayan kalmamıştı.
üstaz, baran efendi'nin ikramından çokça razı olmuştu ve zaten ayrılırlarken o gün, birbirlerini candan kucakladılar.
baran efendi rahimehullah çok samimi bir kıymettir. birgün çarşı içindeki küçük ve dar mekanında cuma sofrası sonrası -çorba ikram ederler- yere ayağıyla nefs yazdı sembolik olarak ve: işte bu nefsi böööyle böööyle ezmeden bunun sesinin kesileceği yok dedi, ayaklarıyla yazıyı çiğneyerek 
üstaz ile ona ait daha başka hatıralar da var; ama sonra inşaAllah... |

05.12.2007, 20:26
| |
Hak-dilaram isimli üye'ye teşekkür eden 10 üye:
| |