13 Şevval 1429
13 Ekim 2008, Pazartesi
13 Şevval 1429
13 Ekim 2008, Pazartesi
Ayet
Muhakkak O (kur’ân), arşın sâhibi (Allah katında) yüksek mevkiye sâhip, çok şerefli, güçlü bir elçinin (Cebrâil’in, Allah’tan) getirdiği sözdür.
(Tekvir 19-20 )
hadis
Resullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Kim, rızkının Allah tarafından genişletilmesini, ecelinin uzatılmasını isterse sıla-i rahim yapsın.
(Buhari, Edeb 12)

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap

Online Üye

Şuan Forumda: 50 (14 Kayıtlı ve 36 Misafir) bulunmaktadır.

Online   dilerim, Dilnihad, Elem-Tuana, eylül, K.SERDAR, KalbiDostum, muhakematçı, okyanus, turab, yüsra06, ZiNNiRe
Tekil Mesaj gösterimi
Hak-dilaram
Hademe
(Konuyu Başlatan)

Hak-dilaram - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 11.136
Teşekkür aldı: 5.011 konuda 25.606 kere
kucult  büyük
masum medeni hoş geldin kardeşim.

ısparta'dayız...

tashih ile vazifelendiğimiz bir zamanlar... üstaz'ın kütüphanesi eski yerinde... alttan zile basıldı. aşağı indim kapıyı açtım. oldukça yaşlı yürümekte zorlanan bir pir i fani...koluna girdim ve o dik basamakları oldukça zorlanarak çıktı. o an içimden, 'çok eziyet oldu bu amcaya' hissi geçti. üstaz henüz teşrif etmemişlerdi. amca, otururken de çok zorlandı.

bir müddet sonra, üstaz göründü odanın kapısından. o, yürümekte, oturmakta zorlanan amcam, genç bir askerin çevikliği ile birden ayağa fırladı!

şok durumdayım! çok şaşırdım! biraz önceki halini gördüm ya, gözlerime inanamadım...

üstaz, onu tebessümle ağırladı ve kütüphane tarafına geçtiler. kapıyı kapatmadılar. ben de izlemeye koyuldum onları...yanılmıyorsam oruç idi ikisi de çay v.s istemediler...

enteresan olan ilk gördüğüm o ani kalkış değilmiş meğerse, bakın neler oldu:

karşılıklı oturuyorlar. ikisi de diz çökmüş halde ve elleri dizlerinde, dizleri birbirine değiyor ve yarım saat ne üstaz konuştu, ne de amca!

birbirlerine arada nazar edip, tebessüm ediyorlar, o kadar!

yarım saat sonra amca, kalkmak için teşebbüs etti, üstaz, koluna girdi yardım etmek için ayağa kalkmasına, biz de fırladık yerimizden ve amca ayaklandı. üstaz bana: 'uğurla!' dedi. amcaya aşağıya kadar eşlik ettim. amca, yine o amca... binbir güçlükle adım atan amca!

aşağıda bir araba bekliyordu onu. arabaya binerken, bana baktı ve 'Allah razı olsun evladım' dedi ve arabaya bindi, gitti!

yukarı çıktığımda üstaz kütüphanede çalışmaya başlamıştı. bana bir ara yöneldi ve: ' o kimdi tanıyor musun?' dedi. 'hayır, efendim! tanımıyorum' dedim.

'ekmel ul ulema bediüzzaman rahimehullah'ın has talebelerindendir. duasını alsaydın' dedi.

Buraya Baktınız mı? Tıklayın
eski 06.12.2007, 20:17 Hak-dilaram isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
Alıntı ile Cevapla   #147

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:02 .