7 Şevval 1429
07 Ekim 2008, Salı
7 Şevval 1429
07 Ekim 2008, Salı
Ayet
Muhakkak O (kur’ân), arşın sâhibi (Allah katında) yüksek mevkiye sâhip, çok şerefli, güçlü bir elçinin (Cebrâil’in, Allah’tan) getirdiği sözdür.
(Tekvir 19-20 )
hadis
Resullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Kim, rızkının Allah tarafından genişletilmesini, ecelinin uzatılmasını isterse sıla-i rahim yapsın.
(Buhari, Edeb 12)

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap

Online Üye

Şuan Forumda: 24 (1 Kayıtlı ve 23 Misafir) bulunmaktadır.

Online   uşaklı
Tekil Mesaj gösterimi
handenur
Tecrübeli Üye

handenur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 229
Teşekkür aldı: 98 konuda 317 kere
kucult  büyük
Kurban, Cenâb-ı Hakk’a ihlas ve samimiyetle boyun eğmektir. Kurban, onun emrine, onun râzı olacağı şekilde tâbî olmaktır. Kurban, canı ve malı, ona takdim edebilmenin huzurunu yaşamaktır. Kurban, “Lebbeyk yâ Rabbi!..” diyerek, huzuruna divan durmaktır.

Kurban, Allah Teâlâ’ya yüreğini sunmaktır.

*

Kurban, yetimi, muhtacı görüp gözetmektir. “Bir lokmacık yemeğimde bile sizi hatırlıyorum, benden size hayır ve mutluluktan başka bir şey gelmez, benim size zararım dokunmaz.” demektir. Kurban, varken vermeyi öğrenmektir.

Kurban, yetime ve fakire yüreğini sunmaktır.

*

Kurban, uzaklardaki kardeşlerini unutmamaktır. Onların gözyaşını silmeye çalışmak, bir lokmayla da olsa gönüllerini kazanmaya çalışmaktır. “Sizi unutmadım. Ben sizi seviyorum. Allah, güç ve imkân verirse, sizinle daha fazla görüşmek, hâlleşmek, dertlerinizi paylaşmak istiyorum.” demektir.

Kurban, muhtaç ve gariplere yüreğini sunmaktır.

*

Kurban, yatırılan bir koçta, Rabbine sunulan bir lokmada, kudret-i ilâhiyyeyi görmektir. Binlerce, milyonlarca hayvanın her yıl, Rabbe kurban edildiği hâlde nasıl bereketlenip çoğaldığını fark etmektir. Çünkü kurban, “bir”in “bin” olduğu mevsimdir.

Kurban, Rabbi uğruna baş koyan, o güzel ve asil hayvanlara yüreğini sunmaktır.

*

Kurban, dökülen bir damla kan ile birlikte günahların bağışlandığı, semâvât ve arzın bayram ettiği, ihlas ve kulluğun perde perde göklere yükseldiği yüce bir ibâdettir. Kurban, o hassasiyet ve samimiyete ulaşamayan kullukların geri çevrildiği, insanların yüzüne savrulduğu bir imtihandır.

Kurban, semâvâta yüreğini sunmaktır.

*

Kurban, Hâbil olup Rabbin huzuruna en güzel takdim ile çıkmaktır. Kurban, Halil İbrahim -aleyhisselâm- olup oğlunu adayabilmek, İsmail -aleyhisselâm- olup başını bu gâyeye koyabilmektir. Kurban, bıçak olup kendini teslim etmiş İsmail’i -aleyhisselâm- kesmemektir.

Kurban, bütün peygamberlerin mukaddes hâtıralarına yüreğini sunmaktır.

*

Kurban yalvarıştır, yakarıştır. Kurban, niyazdır, duâdır. Kurban acziyettir, teslimiyettir. Kurban rızâdır. Kurban, içindeki nefsaniyeti, nefreti, gaddarlığı, kini, isyanı toprağa gömmektir. Kurban, kulluğu, ihlâsı, vecd ve gayreti tekrar diriltmektir. Kurban yakîndir, yaklaşmaktır. Kurban unutmamak, tereddüt etmemek, incitmemek ve incinmemektir.

Kurban, tertemiz bir şekilde yüreğini sunmaktır, sahibine…
eski 07.12.2007, 18:08 handenur isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
Alıntı ile Cevapla   #16
handenur isimli üye'ye teşekkür eden 2 üye:

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:44 .