SABRI: Örümcek beyinliler, kara zâbıtlar...gibi hakaretler karşısında, nasıl sabır gösterilebileceğini.... MERAKI: Okula gelen ve beni gösteren polislerin, neden beni araştırdıklarının merakının, nasıl insanın içini yiyip bitirici bir hal aldığını.... HER SONUCA TEVEKKÜLÜ: O polislerin beni neden aradıkları hakkında hiçbir veri elde edemeyip, senelerce öylece sonuca razı olmayı.... EKONOMİYİ: 1 tüple 1 dönemin nasıl geçirilebileceğini, tek bir patatesin bile bir öğünlük bir yemek olduğunu.... SAVAŞI: Başörtülü olarak varlığınızla rahatsız ettiğiniz bazı kesimlerle nasıl sessiz savaş yapabileceğinizi, onları delirtme yöntemlerini.... İYİ - KÖTÜ AYRIMI: Her sakallının dedem olmadığını ve her başörtülüye de güvenilemeyeceğini.... SAĞLIK: Sürekli zeytin-peynir-ekmek yendiği ve günlerce ders çalışmak için uykusuz kalındığında, hemen ardından ağır bir gribe yakalanacağınızı.... PRATİK BİLGİLER: Burnunuz tamamen tıkalıyken asla matematik sınavına girilmemesi gerektiği, aksi halde inanılmaz baş ağrıları oluştuğu.... TESELLİ: "amaaan, ucunda ölüm yok ya!" sözünün ağza sakız yapılması ve sürekli çiğnenmesi halinde, iyi bir yatıştırıcı etki yaptığı.... TECRÜBELERİMLE SABİTTİR EFENDİM.....
__________________ sevdasız olmaz...
çilesiz olmaz...
ümitsiz olmaz...
yarasız olmaz... |