| Allah Subhanehu ve Teala bizi ,Peygamberimizin izi, kabul etmesine ve sevgisine mazhar olmamıza teşvik ederek ''Allah Teala Nebisi üzerine sürekli daimi, rahmetinin nurlarını indirir. Melekler, kendisine dua ederler.Ey iman eden kimseler!Sizde Onun üzerine salat ve selam okuyunuz.''(el ahzap suresi 56)' 'Kim bir yazıda Benim üzerime salavat getirirse, ismim o kitapta devam ettiği müddetçe melekler yazana istiğfar etmekten ayrılmazlar''
ve ''Üzerime salavat okuyun.Çünkü sizin Benim üzerime salavat okumanız, sizin üstün zekanızı temizleyicidir.Allah'tan Bana vesileyi dileyin. Vesile,cennetin a'la derecesinde bir makamdır.Bir adamdan başkası o makama ulaşamıyacaktır. O ulaşacak adamın da Ben olmamı dilerim.''
ve Hiç şüphesiz Allah Teala kendisine birçok mahlukunun işitme kabiliyetini verdiği bir meleği kabrime vekil tayin etmiştir.Kıyamete kadar üzerime salavat getiren hiç bir kimse yoktur ki o melek onu ismi ve babasının ismiyle .bana bildirmemiş olsun: Derki: İşte şu filan oğlu filandır; Huzurunda kendini bulundurduğu halde senin üzerine salavat getirdi.''
Konu belma tarafından (16.12.2007 Saat 00:55 ) değiştirilmiştir..
Sebep: üstadın cana can adlı kitabından alıntıdır
|