11 Şevval 1429
11 Ekim 2008, Cumartesi
11 Şevval 1429
11 Ekim 2008, Cumartesi
Ayet
Muhakkak O (kur’ân), arşın sâhibi (Allah katında) yüksek mevkiye sâhip, çok şerefli, güçlü bir elçinin (Cebrâil’in, Allah’tan) getirdiği sözdür.
(Tekvir 19-20 )
hadis
Resullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Kim, rızkının Allah tarafından genişletilmesini, ecelinin uzatılmasını isterse sıla-i rahim yapsın.
(Buhari, Edeb 12)

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap

Online Üye

Şuan Forumda: 52 (16 Kayıtlı ve 36 Misafir) bulunmaktadır.

Online   afitap, dahilek, dilerim, ebu mus'ab, elif_, karduası, koylu, Ninja Kedi, nur talebesi, nurulhak, Sedem, tlyhsmngl, waweyla, yekru mesutizm
Konu: Malcom X
Tekil Mesaj gösterimi
korgun
Tecrübeli Üye

korgun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 348
Teşekkür aldı: 123 konuda 561 kere
kucult  büyük
Öğrencilik yıllarında Ankara'da Kızılay Bayındır sokakta arkadaşlarla kaldığım binanın tam karşısında AKABE Kitabevi vardı. Her biri kendi çapında birer kıymet olan insanlar gelir , giderdi Akabe'ye...Rahmetli Cahit Zarifoğlu ile de orada tanışmıştım. Öğrencilikten arta kalan zamanda Akabeye uğrar orada çalışan Urfa'lı Burhan kardeşimizle çay içer sohbet ederdik...Muhabbet ilerledi ve benim karikatürist-ressam tarafımı öğrenince kitap kapaklarının tasarımına katkıda bulunmamı istediler. Hiç unutmam Rasim Özdenören'in TV filmi olarakta çekilen ÇÖZÜLME adlı kitabının kapağını yaptıktan sonra daha bir Akabeli olmuştum.
İşte ilk olarak Malcolm X adını orada duydum ve Alex Haley'in yazdığı Malcolm X kitabının kapağını da yanılmıyorsam 1978'te yaptık. Evet Malcolm X Amerika'daki müslümanların bugün hayatta olmayan simgesel bir ismi olarak anılıyor...O ilk basılan kitap sonrası da Malcolm X'le ilgili bir çok yayın okudum. Yıllar sonra şunu söyleyebilirim: CIA gibi bir örgütün dünyanın her tarafında parmağı olup ta burnunun dibinde yani Amerika'da olmaması düşünülemez. Dolayısıyla MalcolmX'in ölüdürülmesi de bir Amerikan CIA yapımı tezgahtır.
eski 24.12.2007, 13:53 korgun isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
Alıntı ile Cevapla   #4
korgun isimli üye'ye teşekkür eden 2 üye:

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:06 .