Bayrak
6 Recep 1429
09 Temmuz 2008, Çarşamba
6 Recep 1429
09 Temmuz 2008, Çarşamba
Ayet
Ey iman edenler! Allah’tan korkun, herkes yarına ne hazırladığına baksın.
Haşir-18
hadis
Allah’ım! Recep ve Şâbânı hakkımızda mübarek kıl, bizi Ramazan’a kavuştur.
Müsned

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap
Hak-dilaram Sözlük

Yürek Yangınları

Online Üye

Şuan Forumda: 49 (9 Kayıtlı ve 40 Misafir) bulunmaktadır.

Online  adımmaviş, DuaLar, hafsa, hasret-yolcusu, HAvF & ReCa, siyahsancaktar, su misali mesutizm

Admin :: S.Mod :: Mod :: Yazarlar :: İmtiyazlı Üye
eee
Tekil Mesaj gösterimi
münevver
Yasaklı

Teşekkür etti: 15
Teşekkür aldı: 20 konuda 57 kere
Özetle şöyle diyebilir miyiz; müslüman için "vatan" dinini hakkınca yaşayabildiği bir toprak parçasıdır.

Çünkü peygamberimiz doğup büyüdüğü, hayatını kazandığı ve çok sevdiği vatanı olan Mekke'yi terketmiş ve dini yaşayabilmek için kendisine başka bir coğrafyayı "vatan" kılmıştır. Hatta öyle ki, Mekke'yi fethettikten sonra bile anavatanında kalmamış, dini yaşayabilmek için kurduğu yeni vatanı Medine'yi tercih etmiştir.

Bence peygamberin her davranışında bizler için bir örneklik varsa bunda da olmalıdır, peygamberin bizzat davranışına bakmak varken "vatan sevgisi imandandır sözü hadis olmasa bile doğru bir sözdür" diye tevil etmeye gerek duymamak gerektiğini düşünüyorum.

Tabiki insan kendi doğup büyüdüğü, alıştığı ya da genetik olaran bağlı olduğu anavatanını sever ancak bir müslüman için oraya bağlı olup kalmak diye bir şey yoktur, çünkü peygamber bizzat kendisi anavatanını terketmiştir.

Öyleyse "vatan" derken neyi kastettiğimizi islama göre yeniden düşünmek daha doğru olur sanıyorum.
eski 24.12.2007, 18:53 münevver isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
münevver isimli üye'ye teşekkür eden 2 üye:

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:34 .