Bayrak
20 Recep 1429
23 Temmuz 2008, Çarşamba
20 Recep 1429
23 Temmuz 2008, Çarşamba
Ayet
Biriniz diğerinizi arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir, çok esirgeyicidir.
Hucurat-12
hadis
Kim ki yanında Müslüman kardeşinin gıybeti yapıldığı halde, gücü yeterken ona yardım etmezse, Allah onu dünya ve ahirette zelil kılar.
Camiu’s-Sağîr

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap
Hak-dilaram Sözlük

Yürek Yangınları

Online Üye

Şuan Forumda: 22 (2 Kayıtlı ve 20 Misafir) bulunmaktadır.

Online  ta-ha

Admin :: S.Mod :: Mod :: Yazarlar :: İmtiyazlı Üye
eee
Tekil Mesaj gösterimi
ankebut-57
Müteallim

ankebut-57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 2
Teşekkür aldı: 49 konuda 113 kere
Zilhiccenin son gecesi yapılması tavsiye olunan ibadetler

Halis ECE

Zilhiccenin son gecesi yapılması tavsiye olunan ibadetler

Allah dostları tarafından Zilhicce ayının son gecesi yapılması tavsiye olunan ibâdetler...

Zilhiccenin 29’uncu gününü 30’una bağlayan gece (8 ocak 2007 Salı’yı 9 ocak 2007Çarşamba’ya bağlayan gece) mümkünse bir Tesbih Namazı kılmalı ve bir Hatm-i Enbiya yapmalıdır.

Yine bu akşam, yani zilhiccenin son gecesi, akşam ile yatsı arasında, 10 rek’at namaz kılınır.

Niyet eyledim ya Rabbî, rıza-i şerifin için namaza. Geçen seneyi benden râzı olarak ayır. Sadır olan isyanımı hasenata tebdil eyle. Beni hidâyet-i ilâhine ve rızâi ilâhine mazhar eyle." diye niyet edilir ve "Allâhu ekber” diye iftitah tekbiri alınarak namaza durulur.

Her rek’atte; 7 Fâtihâ-ı Şerîfe, 7 Ayetü’l-Kürsî, 7 ihlâs-ı Şerif okunur. İki rek’atte bir selâm verilir.

Namazdan sonra
, mümkünse en az;

- 11 defa, “Lâ ilâhe illallâhü vahdehû lâ şerîke leh. Lehü’l-mülkü ve lehü’l-hamdü yuhyî ve yümît. Ve hüve hayyün lâ yemût. Biyedihi’l-hayr. Ve hüve alâ külli şey’in kadîr.” denilerek tevhîd getirilir.

- 11 defa "Estağfirullah'el-azîm ve etûbü ileyk" diyerek istiğfâr edilir.

- 11 defa da salavât-ı şerîfe okunur ve ardından da...

- Duâ edilir.

Zilhiccenin son günü, (yani çarşamba günü) aynı zamanda senenin son günüdür. Bu günde oruçlu bulunmak güzel olur. (*)

(*) (Mübarek Gün ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen DUA ve İBADETLER, Fazilet Neşriyat, İstanbul, 1983, s. 7)

bilgicagi.net'ten alıntı!
eski 08.01.2008, 20:42 ankebut-57 isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
Alıntı ile Cevapla   #1
ankebut-57 isimli üye'ye teşekkür eden 8 üye:

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:20 .