15 Şevval 1429
15 Ekim 2008, Çarşamba
15 Şevval 1429
15 Ekim 2008, Çarşamba
Ayet
Muhakkak O (kur’ân), arşın sâhibi (Allah katında) yüksek mevkiye sâhip, çok şerefli, güçlü bir elçinin (Cebrâil’in, Allah’tan) getirdiği sözdür.
(Tekvir 19-20 )
hadis
Resullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Kim, rızkının Allah tarafından genişletilmesini, ecelinin uzatılmasını isterse sıla-i rahim yapsın.
(Buhari, Edeb 12)

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap

Online Üye

Şuan Forumda: 45 (14 Kayıtlı ve 31 Misafir) bulunmaktadır.

Online   Almula, barika, BERİRE, beyza, dervishan, hafi2e, karduası, kedi, Sakallı, siyahsancaktar Dagistan, Hak-dilaram, kapına_geldim
Tekil Mesaj gösterimi
diyarbekrî
محمد ديار بكري
(Konuyu Başlatan)

diyarbekrî - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 4.196
Teşekkür aldı: 1.737 konuda 7.372 kere
kucult  büyük
Bu Mubarek Muharrem ayının 10. –Aşure- gününde şehid edilen Hazreti Hüseyin bin Ali bin Ebi Talib radiyallahu anh’ın hutbesi:

Hz. Hüseyin; karşı karşıya geldiklerinde Ömer b. Sa’d’ın kendisiyle kesinlikle savaşacağını anlayarak arkadaşlarına bir hutbe irat etti. Bunda Allah’a hamd ü senâlar ettikten sonra şunları söyledi

: “Arkadaşlar! İçinde bulunduğumuz durumu biliyorsunuz! Dünya bozulmuş iyilikler gidip geride kötülükler kalmıştır.

Hayatımızın bundan sonraki kısmı su kabının dibinde kalan birkaç damla su, kötü ve kurumaya yüz tutmuş bir mer’a mesabesindedir. Gördüğümüz gibi artık insanlar hakla amel etmemekte, batıldan da çekinmemektedirler. Bu durumda mü’minin Allah’a kavuşmayı yaşamaya tercih etmesi gerekir.

Ben ölümü bir saadet, zalimlerle birlikte ve onların idaresi altında yaşamayı ise bir zillet olarak görüyorum[1]

[1] Heysemi IX/193 (Taberâni, Muhammeed b. Hasan’dan).
eski 11.01.2008, 16:14 diyarbekrî isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
Alıntı ile Cevapla   #3
diyarbekrî isimli üye'ye teşekkür eden 7 üye:

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:10 .