| GüzellikGöreninGözündedir (Konuyu Başlatan)
Teşekkür etti: 8.168
Teşekkür aldı: 2.541 konuda 7.547 kere
|
580. Yine Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Zevkleri bıçak gibi keseni –ölümü– çok hatırlayın!”[11] * Geleceğe ait hayatında nice planlar kuranlar fakat beceremeden ölüp gidenler pek çoktur. Bu sebeble ölümü hatırlayıp ölümden sonrası için hazırlık yapan zeki insanlardan olmalıyız. [12] 581. Übey İbni Kâ’b radıyallahu şöyle dedi: Gecenin üçte biri geçince, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem uyanıp kalktı ve şöyle buyurdu: “İnsanlar! Allah’ı zikredin! Yeri yerinden oynatan birinci sûr üflenecek. Arkasından ikincisi gelecek. Ölüm bütün şiddetiyle gelip çatacak. Ölüm bütün şiddetiyle gelip çatacak.” Übey diyor ki, Hz. Peygamber’e: – Yâ Resûlallah! Ben sana çok salavât–i şerîfe getiriyorum. Acaba bunu ne kadar yapmam gerekir? diye sordum. – “Dilediğin kadar”, buyurdu. – Dualarımın dörtte birini salavât–i şerîfeye ayırsam uygun olur mu? diye sordum. – “Dilediğin kadarını ayır. Ama daha fazla zaman ayırırsan senin için iyi olur”, buyurdu. – Öyleyse duamın yarısını salavât–i şerîfeye ayırayım, dedim. – “Dilediğin kadar yap. Ama daha fazla zaman ayırırsan senin için hayırlı olur”, buyurdu. Ben yine: – Şu halde üçte ikisi yeter mi? diye sordum. – “İstediğin kadar. Ama artırırsan senin için hayırlı olur”, buyurdu. – Öyleyse duaya ayırdığım zamanın hepsinde sana salavât–ı şerîfe getirsem nasıl olur? deyince: – “O takdirde Allah bütün sıkıntılarını giderir ve günahlarını bağışlar” buyurdu. [13]
__________________ Eğer Çekemezsen Gülün Nazını Ne Dikene Dokun Ne Gülü İncit,Sahrada Mecnun Değilsen,Ne Leyla`yı Çağır,Ne Çölü İncit.. Asla üç sey olma. Ümitsiz olma.Sükürsüz olma. Sabirsiz olma. |

22.01.2008, 15:21
| |
Ummu Seleme isimli üye'ye teşekkür eden 2 üye:
| |