7 Ramazan 1429
07 Eylül 2008, Pazar
7 Ramazan 1429
07 Eylül 2008, Pazar
Ayet
Ey iman edenler! Oruç sizden önce gelip geçmiş ümmetlere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Umulur ki korunursunuz.
Bakara-184
hadis
Ramazan bereket ayıdır. Allah bu ayda, günahları bağışlar, duaları kabul eder.
Taberani

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap

Online Üye

Şuan Forumda: 40 (12 Kayıtlı ve 28 Misafir) bulunmaktadır.

Online   DeRCan, gul555, HamS, kuzcali, mustafaorhan, nur talebesi, Sakallı, seyyah, txtxfrm, Ubeydetullah Dagistan, , Ummu Seleme
Tekil Mesaj gösterimi
crt744
Yeni Üye

Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldı: 5 konuda 6 kere
kucult  büyük
peki senin bu muaviyeyi savunma arzun nereden geliyor ben ensarda değilim muhacir de değilim ama kimi sevip kimin izinden gitmem gerektiğini bilmem gerek çünkü allah düşünelim diye bize akıl vermiş

efendimiz bi çocuğa git muaviye yi çağır diyo gidiyo geliyo yemek yediği için geri yolluyo böyle 3 kere devam edince allah onu doyurmasın diyo yani açıkça beddua ediyo

dedim ya bi kişi hakkında güzel yönlü hadis uydurmak kolay ki zaten muaviye ile ilgili hiç bi hadisin kesin dayanağı olmadığını önemli kişiler söylüyor

halid bin velid büyük komutan amenna
hz. ömer in yanında birazcıkda onların seviyesine vardığını düşünerek geçerken resulullahın kulağına gider ve derki halid bin velide
siz dağlar yükü altın tasadduk etseniz ashabım kadar sadaka veremezsiniz aynı değere ulaşamazsınız
eğer halid bin velid bu daire nin dışında kalıyosa muaviyeyi buraya nasıl sokarsın
hem sahabe olmak kolay değil öyle babadan kalama bilgiyle onu
görmekle sahabe olunmuyo da şimdi detaya inmiyecem

hasan basri hz. lerinin bu sözünün kaynağını isterim mümkünse
vahşi müslümandır ama peygamber efendimiz huzurunda istememiştir görmek onu
ehlibeyt günahlardan arıdır allah kitabında söylüyor allah sizi temizlemek istiyor diye
ki o ehlibeyt günümüzde de yaşıyorsa ki ta mehdi a.s. ye kadar gider bu
onlarda insanların en efdalidir büyüğü küçüğü kim olursa olsun allahu teala
efendimize :seni kendi nurumdan ehli beyti senin nurundan sizi sevenleride onların nurundan yarattım diyor

haşa hz. aişe ye hürmette kusur edemeyiz ki zaten anlattığım gibi bu içtihad meselesidir ki hz. aişe annemizde olayın farkına varınca töve etmiştir
muaviye gibi ölüm döşeğindde bile bütün saltanatını canından cok sevdiği oğluna bırakmamış mıdır hem sana söylediğim hadisler sana kafi gelmiyor mu?

nehcul belaga nın şia kitabı olması nun içindekileri yanlış yapmaz
ama şia kitabı değil onların sahiplendiğibi kitapdır sonuçta içinee yazılan çoğu şeyi benimsiyorlar
ama değiştirmişlerdir mesela hz. aişe hz. osman ömer ebubekir r.a. e. hazeratının başında ki hz. leri cıkardılar

evet yukarıda da dediğim gibi ashab ne demektir öğrenmek gerek nasıl sahabe makamına erişilir buna binaen kimlere sahabe diyebiliriz dedim ya efendimiz
halid bin velid r.a. yı sahabe derecesine koymamış

he bide şunu merak ediyorum ben bunları tartışma ortamı olsun diye söylemiyorum sadece fikir alış verişi için söylüyorum . anlatabildim mi

Konu crt744 tarafından (28.01.2008 Saat 17:50 ) değiştirilmiştir..
eski 28.01.2008, 17:28 crt744 isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
crt744 isimli üye'ye teşekkür edenler

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:35 .

Page generated in 0,18656 seconds with 13 queries