| Üye (Konuyu Başlatan)
Teşekkür etti: 24
Teşekkür aldı: 28 konuda 140 kere
|
monaroza´isimli üyeden Alıntı Sağolasın kardeşim de, keşke biraz bilgi versen foruma
Yani hiç bilmeyen de vardır belki, nedir bu Bina? Arapça Gramer'in kaçıncı mertebesi vs.vs
Ona göre indirsin herkes, hem bilmeyen de gözden alır, öğrenir bir şeyler böylece
Şimdiki zamanda emsile, bina, avamil, maksud vb. kitaplarla Arapça öğrenilir mi?
Öğrenenler anlıyorlar-konuşabiliyorlar mı?
-20 sene okuyup allame oluyorlar ama bir cümle bile konuşamıyorlar dedi şimdi eşim  -
Yani bu konularda bizleri aydınlatırsan memnun oluruz.. bu tür münazaraların bir faydasını görmedim hiç...
bir cümle bile konuşamıyorlar lafı "ne kadar önyargılı bir eş" e sahip olduğunuz anlamına geliyor bana göre...
bu kitaplar "mükaleme" kitapları değildir ve bu maksatla da yazılmamışlardır...bu kitapların asıl gayesi "KURAN VE HADİS" leri anlamaya matuf olmasıdır...
sizin için "konuşmak" öncelikli ise , o zaman piyasadaki "mükaleme" kitaplarından derdinizi tedavi edebilirsiniz...
ayrıca bu kadar pragmatik yaklaşmamak lazım olaylara...
ya da "dilsiz" biri ne yapması lazım..doğuştan konuşamıyor...
şaka bir yana...
önceliği "anlatmaktan ziyade anlamak " olanlar yani KURAN NE DİYOR diye dert edinenlerin bu kitapları okuması lazım...su gibi arapça konuşamasalar bile , dilbilgisi bilmediği halde anadili gibi konuşan kişilerden daha iyi KURAN ı anlayabileceğini garanti edebilirim....
ha bu demek değildir ki bu kitaplar olmadan "dilbilgisi " öğrenilemez...ama dilbilgisi olmadan KURAN ı ve hadisleri kaynağından öğrenmek mümkün değildir...yani bizim gibi arap olmayanları kasdediyorum...arap olanlar şanslılar , arapça dilbilgisini bilmeseler bile "semai" olarak bu kurallara vakıf olduklarından maksadı anlayabilirler...sahabeler gibi...
bu arada bu kitaplar arapça nın "ALFABESİ" dirler...
selametle...
not : biraz dağınık oldu, affola... |

01.02.2008, 19:00
| |
kılıçustası isimli üye'ye teşekkür eden 3 üye:
| |