8 Ramazan 1429
08 Eylül 2008, Pazartesi
8 Ramazan 1429
08 Eylül 2008, Pazartesi
Ayet
Tövbe edenler, ibadet edenler, hamd edenler, oruç tutanlar, rükû edenler, secdeye kapananlar, iyiliğe özendirip kötülükten sakındıranlar, Allah'ın sınırlarını koruyanlar.Müjdele o müminleri!
(Tevbe-112)
hadis
Oruçlunun susması tesbih, uykusu ibadet, duası makbul, ameli de çok sevaptır.Oruçlu iken çirkin konuşmayın! Birisi size sataşırsa, “Ben oruçluyum” deyin!
Deylemi-Buhari

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap

Online Üye

Şuan Forumda: 21 (3 Kayıtlı ve 18 Misafir) bulunmaktadır.

Online   ebrar69, Sakallı Dagistan,
Tekil Mesaj gösterimi
Ummu Seleme
GüzellikGöreninGözündedir

Ummu Seleme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 6.571
Teşekkür aldı: 2.093 konuda 6.104 kere
kucult  büyük
Gerçek boyutunda görmek için tıklayın.

Hac farizasını yerine getirenler bilirler:Medıne'İ munavara'ya vardıklarında Namaz,Tesbih,dualardan sonra konuşmaz daima Selavat'u Şerifler getirirler .Bir bakıma oranın duası budur...

Adamın birisiPeygemberimiz,Efendimiz(s.a.v.) e selatü selam getirmezmiş.Bir gece ru'yasında nebiyyi zişan'i görür .Fakat Resulullah (s.a.v.)kendisine hiç iltifat etmez.Bunun üzerine adam der ki:

"Ey Allah'ın Resulu,sen bana kızdınmı ?

Resulullah (s.a.v.)

"Hayır.buyurur"

Adam :

"öyle ise niçin bana bakmiyorsunuz?"

Resulullah (s.a.v.):

"Çünkü ben seni tanımıyorum.

Adam :

"Beni nasıl tanımazsınız? Ben senin ümmetinden biriyim.Alimler,senin ümmetini ,ananın çocuğu bilmesinden daha iyi bildiğinizi anlatırlardı.

Resulullah (s.a.v.) şöyle buyururlar:

"Gerçek söylemişler:Fakat sen bana selat'u selam getirmekle beni yad etmezsin.benim ümmetimi tanımam onların bana getirdikleri selat'u selam kadarincedir.Sonra adam uyanır ve düşünür Resulullah'a her gün yüz kere selat'u selam getirmeyi kendisine vacip kılar.Bunu da fiilen yapar.Sonra gece ru'yasında tekrar Resulallah'ı görünce ,Resulullah (s.a.v.)ona şöyle buyurur:

"şimdi seni biliyorum,sana şefaat ederim.Çünkü o Resulallah'ı sever bir hal almış oldu...Yüca Allah (c.c)buyurmuştur:

"Habibim,de ki:Eyer Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki,Allah da sizi sevsin ve suçlarınızı örtsün.Çünkü Allah çok yarligayıcı çok esirgeyicidir."

Kadının biri Hasan el basri ye gelerek dedi ki:

"Benim genç bir kızım vardı vefat etti onu ru'yam da görmek istiyorum.Bana bir şeyler öğret de onu yaparak kızımı göreyim.Bunun üzerine Hasan el basri kadına bu husus için bir şeyler öğretti.Kadın kızını ru'yasında üzerinde katrandan elbise,boynunda demir halkalar ve ayakları parandaya vurulmuş bir halde gördü .Bunu Hasan el basrı ye bildirince Hasan el basri çok üzüldü.Bir müddet geçtikten sonra Hasan El basri kızı cennette,başında taç olduğu halde gördü.Kız Hasan el basrıye şöyle dedi:

"Beni tanıdınızmı? Ben sana gelip hakkımda şöyle diyen kadının kızıyım:

HASAN El Basri:

"Eski halından,gördüyüm bu hala nasıl döndün?

Kız şöyle cevab verir

" Mezarlığımızdan bir adam geçti...Resul-i ekrem(s.a.v.) e bir kere salat-u selam getirdi Kabristanda beş elli kişi azab içinde idi şöyle bir nida geld:

"Bu adamın selat-u selam'ı hürmetine onlardan azabı kaldırın"

İMAMİ GAZLI ( kimya-ı saadet)

جزاك الله خيرا
eski 22.09.2006, 12:29 Ummu Seleme isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
Alıntı ile Cevapla   #3

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:35 .

Page generated in 0,19373 seconds with 13 queries