14 Şevval 1429
14 Ekim 2008, Salı
14 Şevval 1429
14 Ekim 2008, Salı
Ayet
Muhakkak O (kur’ân), arşın sâhibi (Allah katında) yüksek mevkiye sâhip, çok şerefli, güçlü bir elçinin (Cebrâil’in, Allah’tan) getirdiği sözdür.
(Tekvir 19-20 )
hadis
Resullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Kim, rızkının Allah tarafından genişletilmesini, ecelinin uzatılmasını isterse sıla-i rahim yapsın.
(Buhari, Edeb 12)

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap

Online Üye

Şuan Forumda: 12 (3 Kayıtlı ve 9 Misafir) bulunmaktadır.

Online   DeRCan, hattat, Piton
Tekil Mesaj gösterimi
έγŁüŁ
belki bir gün...
(Konuyu Başlatan)

έγŁüŁ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 9
Teşekkür aldı: 29 konuda 68 kere
kucult  büyük
ramazan ayi orucu ayetlerine topluca bakis:

Gerçek boyutunda görmek için tıklayın.

Ey îman edenler! Sizden onceki (ummet)lere yazildigi gibi, sizin uzerinize de oruc tutmak yazildi (farz kilindi). Olur ki bu sayede takvaya erersiniz. Quran 2/183

(Farz kilinan oruc) sayili gunlerdir. Sizden kim, (o gunlerde) hasta veya seferde ise, tutamadigi gunler sayisinca baska gunlerde (oruc) tutar. (Ihtiyarligindan veya tedavisi mumkun olmayan bir hastaliktan dolayi) oruc tutmaya gucu yetmeyenlere, (her gune karsilik) bir yoksulu (sabah-aksam) doyuracak bir fidye vermesi (gerekli)dir. Kim de gonulden gelerek (daha fazla) bir ihsanda bulunursa, bu, onun icin daha hayirlidir. Bununla beraber (zor da olsa), (isin onemini) bilirseniz, oruc tutmaniz, sizin icin daha hayirlidir. Quran 2/184

O sayili gunler) Ramazan ayidir ki, Kur'an; insanlara hidayet (dogru yol) rehberi, dogru yolun ve dogruyu egriden ayirmanin acik delilleri olarak onda(ki Kadir gecesinde) indirildi. Sizden kim (mazereti olmaksizin) bu ay(in ilk hilalin)e erisirse/gorurse hemen orucunu tutsun, kim de hasta veya seferde (olup da yer) ise, tutmadigi gunler sayisinca (caiz olan) baska gunlerde (orucunu kaza etsin). Allah sizin hakkinizda kolaylik ister, zorluk istemez. Bu da, o sayiyi (kaza ile) tamamlamaniz ve size yol gostermesine karsilik Allah'in yuceligini tanimaniz icindir. Olur ki (dusunur de) sukredersiniz. Quran 2/185

(Rasûlum!) Kullarim sana beni soracak olurlarsa bilsinler ki, ben, suphesiz onlara cok yakinim. Bana dua edenin duasina icabet eder (kabul eder)im. O halde onlar da benim davetimi kabul ed(ip bana itaat et)sinler ve bana îman(da sebat) etsinler. Ta ki bu sayede dogru yola (kurtulusa) ulasmis olsunla Quran 2/186

Oruc (gunlerinin) gecesinde eslerinizle cinsî iliski kurmaniz size helal kilindi. (Haramdan korunmak ve sukûnete kavusmaniz icin) onlar sizin icin bir elbise, siz de onlar icin bir elbisesiniz. Allah (onlara yaklasmamakla) nefislerinizin arzularina karsi zafiyet gostereceginizi bildi de tovbelerinizi kabul edip, sizi bagisladi. Artik bundan boyle onlara yaklasin ve Allah'in sizin icin yazdigi (takdir ettigi) sey (nesl)i isteyin. Beyaz iplik siyah iplikten (fecrin aydinligi, gecenin karanligindan) secilinceye (tanyeri agarincaya) kadar yiyin, icin, sonra da orucu aksam oluncaya (iftar vaktine) kadar tamamlayin. Fakat, mescidlerde i'tikafa (ibadete) cekilmis iken kadinlariniza yaklasmayin. Bu (hukumler) Allah'in sinirlaridir; sakin sinirlara yaklasmayin! Allah, sakinip korunsunlar diye ayetlerini insanlara boyle aciklar. Quran 2/187

Ya Rabbi, kanını imanına şahid tutanlardan kıl beni, şehidlerle yaz beni...

http://img218.imageshack.us/img218/9329/245ioza2.gif
eski 23.09.2006, 19:22 έγŁüŁ isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
Alıntı ile Cevapla   #2

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:58 .