| KUR'AN TİLAVETİNDEN ÖNCE OKUNACAK DUA : " Allahumme rahmeteke ercu, felâ tekilni ila nefsi tarfete aynin,ve aslih li şe'ni kullehu, la ilahe illa Ente, ya Hayyu ya Kayyum, birahmetike esteğısu ya Muğis. Allahumme inni abduke vebnu abdike vebnu emetike, nâsiyeti Biyedike, mâdin fiyye hukmuke, adlun fiyye kadâuke, es'eluke bikullismin huve Leke semmeyte bihi Nefseke, ev enzeltehu fi Kitâbike, ev allemtehu ehaden min halkıke, eviste'serte bihi fi ilm-il-ğaybi indeke en tec'al-el-Kur'ân-el-Azime rabia kalbi ve nura basari ve cilâe huzni ve zehabe hemmi."
Yani: " Allah'ım ! Rahmetini umarım. Bir göz açıp yummak mikdarında beni bana bırakma. İşlerimin hepsini Sen ıslah et. Sen'den başka ma'bud yoktur. Sen hayat sahibisin. Bizzat kainatın tedbirindesin. Rahmetine yalvarırım, ey yalvaranların yardımını koşturan! Allah'ım! Ben bir erkek köle ve bir cariyenin oğluyum, kölenim. Dizginim ve kakülüm, kudretinin tasarrufuyladır. Hükmün bende geçerlidir. Bende (aleyhimde olan hüküm) ve kazaların adalettir. (Çünkü mülkünde dilediğin tasarrufu edersin.) Onunla Kendin'i isimlendirdiğin ve Kitabın'da indirmiş olduğun yahud mahlukundan bir kimseye öğrettiğin yahud da Nezdin'deki gayb iliminde gizlediğin her ismi vesile edinerek Sen'den dilerim ki, Kur'an'ı Azim'i, kalbime bahar, gözüme nur, üzüntümü aydınlatıcı, kederlerimi giderici kılasın." ( Bu dua Kur'an tilavetinden önce okunur,böylece birçok dert ve kederlerin giderilmsinde faydalı olur.) kaynak: Ayet ve Hadislerle Kudsi Dualar , Dilara yayınları |