Bayrak
21 Recep 1429
24 Temmuz 2008, Perşembe
21 Recep 1429
24 Temmuz 2008, Perşembe
Ayet
Biriniz diğerinizi arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir, çok esirgeyicidir.
Hucurat-12
hadis
Kim ki yanında Müslüman kardeşinin gıybeti yapıldığı halde, gücü yeterken ona yardım etmezse, Allah onu dünya ve ahirette zelil kılar.
Camiu’s-Sağîr

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap
Hak-dilaram Sözlük

Yürek Yangınları

Online Üye

Şuan Forumda: 17 (3 Kayıtlı ve 14 Misafir) bulunmaktadır.

Online  Ubeydetullah kapına_geldim

Admin :: S.Mod :: Mod :: Yazarlar :: İmtiyazlı Üye
eee
Tekil Mesaj gösterimi
Hak-dilaram
Hakkperest

Hak-dilaram - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1 Albümü var

Teşekkür etti: 10.873
Teşekkür aldı: 4.485 konuda 21.322 kere
Blog-Yazıları: 2
Hak-dilaram - MSN üzeri Mesaj gönder
Dua Böyle Olursa Dua Olur...

Hazreti Musa aleyhisselam zamanına ait olarak anlatılır:

Hazreti Musa aleyhisselam bir ihtiyarin evine misafir olur. Ihtiyar büyük bir hurmet ile Hazreti Musa'ya hizmet eder.

Hazreti Musa ihtiyara : " Sen ihtiyar ve hurmete layik bir insansin; senin bir erkek evladin yok mudur, bu hizmetleri o yapsa... " der.

Ihtiyar : " Efendim , maalesef benim hic erkek evladim olmadi, siz Allah Teala katinda makam sahibi, buyuk bir insansiniz, benim icin dua etseniz, Allah Teala bana bir erkek evlad bagislasa... " der.

Hazreti Musa aleyhisselam, Tûr-i Sînâ'ya vardiginda, ihtiyarin bu dilegini Allah Teala'ya bildirir ve kendisine bir erkek evlad verilmesi icin yakarir. Allah Teala, Musa aleyhisselama: " Ya Musa, onun hakkinda erkek evlad murad etmedim " der ve Musa aleyhisselam da " Tamam Ya Rabbi " diyerek vazifelerine devam eder.

Hayli bir uzun zaman sonra Hazreti Musa'nin yolu ihtiyarin evine tekrar duser.. Kapiyi caldiginda kapiyi bir erkek cocuk acmistir. Hazreti Musa aleyhisselam: " Evladim sen kimsin? " diye sorar. cocuk: " Ben bu evin reisinin ogluyum " dediginde Hazreti Musa evin, ihtiyar tarafindan terkedildigini dusunerek ihtiyari tarifle: " onu taniyor muydunuz? " diye sorar.

Cocuk: " Tarif ettiginiz zat, benim muhterem babamdir efendim. " der. Hazreti Musa hayret icindedir; cocuga babasini cagirmasini soyler. İhtiyar geldiginde Hazreti Musa aleyhisselam: " Ben Allah Teala'dan senin icin erkek evlad istedigimde, bana senin icin , bir erkek evlad murad etmedigini soylemisti. Bu isin hikmeti ne ola ki ey ihtiyar? " diye sorar.

İhtiyar: " Ya Musa, kerem sahibi Allah'in elcisi... senden sonra evime, kilik kiyafeti perisan; ama gozlerinde yakici bir ask tasiyan bir meczub kisi geldi. Ona halimi arzettigimde o benim icin dua etti. ısrarlıydı duasında. 'ver! ver! versene! sen Rabb değil misin? defter Senin de silgi Senin değil mi? kalem Senin değil mi? ver! yaz! ver ona! ... sürekli böyle şiddet ile ağlaya ağlaya dua etti.. Allah Teala'da bu erkek cocugu bana hediye etti. " der.

Hazreti Musa hayret icindedir... Tûr-u Sîna'ya cikar ve durumu Allah Teala'ya arzeder: " Ya Rabbi, ben Senin peygamberinim, Senin emrlerini ve nehiylerini insanlara bildirenim. Ben ihtiyar adam ona bir erkek cocugu vermeniz icin dua ettim, , onun hakkinda erkek cocugu murad etmedim, buyurmustunuz. Sonra bir meczub kisi dua etmis ve o ihtiyara bir erkek evlad vermisiniz, bunun hikmetini istirham etsem bana bildirir misiniz Ya Rabbel alemin "

Hazreti Allah, Musa aleyhisselam'a buyurur ki: " Ya Musa!... Sen dur deyince durmayi bilirsin... Olmaz deyince olmazi bilirsin, bas egersin.... Yok deyince yoku bilirsin, ustelemezsin, Sen Katimda buyuk makam sahibi Benim buyruklarimi kullarima talim eden bir Peygambersin... O kulum ise, ne duru bilir, ne yoku... dur desem durmaz, yok desem bilmez... istedi de istedi ihtiyara bir erkek evladi.... o bebek gibidir, verilmeyince ona, neden verilmediyi bilmez, ister de ister.... o dilenci gibidir, verilene kadar zilletini ortaya koyar, kivranir durur.... O saftir, gonlu Benimle dopdoludur... Benden gayri ile hic mesgul olmaz. Benim herseyin sahibi, her olmazin oluru, her hususta muracaat mercisi olduguma itikad eder. Tevekkulu sadece Ban'adir onun...Ben de onun duasini kabul ettim ve ihtiyarin defterine hakkinda bir erkek evlad yazilmasini irade ettim. "

Menkibenin akla getirdigi ilk sey: Allah Teala'dan bir istegi olan varsa, isteginin olmasina olan azmi kadar O'na yakarsin.... Her seyin basi sonu samimiyet... Allah Teala bizim amellerimize bakmaz, kalbimize; kalbimizdeki niyet ve azme iltifat eder....... Allah Teala hakkinda imkansiz yoktur, imkansizlik bizimle ilgilidir. Mesru sinirlar icinde ne istersek isteyelim Allah'tan; ama sadece rizasina olan meylimiz kadar isteyelim.... O'nunla oldugumuz kadar isteyelim.... O'nunla isteyecegimiz herseyin altinda kefaleti bizzat O'nun vardir..... Biiznillah.....

not: Halid Hoca'dan dinlemiştik...

Buraya Baktınız mı? Tıklayın
eski 13.02.2008, 18:29 Hak-dilaram isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
Alıntı ile Cevapla   #1
Hak-dilaram isimli üye'ye teşekkür eden 17 üye:

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:22 .