Bayrak
17 Recep 1429
20 Temmuz 2008, Pazar
17 Recep 1429
20 Temmuz 2008, Pazar
Ayet
Biriniz diğerinizi arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir, çok esirgeyicidir.
Hucurat-12
hadis
Kim ki yanında Müslüman kardeşinin gıybeti yapıldığı halde, gücü yeterken ona yardım etmezse, Allah onu dünya ve ahirette zelil kılar.
Camiu’s-Sağîr

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap
Hak-dilaram Sözlük

Yürek Yangınları

Online Üye

Şuan Forumda: 31 (2 Kayıtlı ve 29 Misafir) bulunmaktadır.

Online  muhakematçı

Admin :: S.Mod :: Mod :: Yazarlar :: İmtiyazlı Üye
eee
Tekil Mesaj gösterimi
Ebu-zer
Tecrübeli Üye
(Konuyu Başlatan)

Ebu-zer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yarışma Puanı: 430
Teşekkür etti: 879
Teşekkür aldı: 162 konuda 576 kere
Ebu-zer - YAHOO üzeri Mesaj gönder
"Prof. Dr. Şeyh Vehbi El Zuheyli Konuşması"

Tel-Maruf Mevlid Konuşması

Prof. Dr. Şeyh Vehbi El Zuheyli

Rahman ve Rahim olan Allah´ın adıyla. Alemlerin Rabbi olan Allah´a hamd, tertemiz ve güvenilir peygamberin, ehlinin, ashabının ve kıyamet gününe dek iyiliklerle onlara tabi olanlara salât ve selâm ederim.

Ey dinleyici kardeşlerim! Bu yüce dine ve Kur´an-ı Kerim´e mensup olmakla şereflendiğimiz Allah´ın seçkin peygamberinin sünnetiyle sünnetlenme şerefine nail olduğumuz bu gün ve saat zamanının en mübarek, en değerli olduğu Allah´ın verdiği o mübarek gün ve saatlerdir.

Bu mübarek saatlerde şunu da hatırlıyoruz.

İslam cihad hareketinden sonra ilmin, marifetin, parlayan nurun esasları üzerinde ayağa kalkmıştır.

Bu senelik anma programında ilmi ve İslam´ı yeryüzünün doğusunda ve batısında, komşu memleketlerde ve uzak memleketlerde yayan bu İslami hareketin büyük müessisini anıyoruz.

Bu yardımın en büyük alâmetidir ve bu ihlaslı bir alimin görevidir. Bu büyük topluluğun müessisi olan Şeyh İzzeddin´in toprağına ve kabrine rıza ve rahmet oluklarını akıtmasını Allah´tan diliyoruz.

Bu faydanın, menfaatin değerli evlatlarının elleri üzerinde devam ettirmesini Allah´tan diliyoruz.

Cenaba-ı Allah yeryüzünü ve üzerindekilerini geri alıncaya kadar, Allah´tan dilediği kadar bu İslami topluluğu sürdürmesini rica ediyoruz.

Şüphesiz Şeyh´in inşa ettiği bu bina; maddi hayat binasından bir parçadır, zirai hayatın binasıdır. İktisadi hayatın binasıdır.

Her müslüman bireyinin ve müslüman cemaatin binasıdır.

Ey kardeşlerim sizleri tebrik ediyorum ve itiraf ediyorum ki biz üniversitelerimizde bu mübarek Şeyh´in sizler için gerçekleştirdiğini gerçekleştirmekten aciziz.

Biz yarım asrı aşkın öğretiyoruz ve hâlâ da öğretiyoruz. Kendimiz tek bir mürid edinemedik.

Ancak erkeklerden, kadınlardan, gençlerden ve çocuklardan oluşan bu binlerce insan; Şeyh´in tek ve Kahhar olan Allah´a davetindeki ihlasının ve dürüstlüğünün en büyük delilidir.

Ey kardeşlerim, bu nimetten yararlanın ve azami bir şekilde muhafaza edin. Birliğinizi, sevginizi ve Şeyh´e mensup olmanızı teyid edin.

Çünkü bu yüce İslam´a mensubiyettir. Bizler Kur´an-ı Kerim´în ve sünneti nebeviyenin sofrasından ancak birazını takdim ediyoruz.

Ancak bu davaya ve bu çağrıya doğru, bağlanmayı içimizde tahrik eden, Rablerine intikal ettikleri zaman yokluklarını hissettiğimiz ihlaslı alimlerdir.

Onları kaybetsek bile nurları aydınlatmaya, ışık saçmaya, kalmaya, büyüklerin ve küçüklerin nefislerinde tesir etmeye devam edecektir. İslam boyunlarımızda büyük bir emanettir.

Bu emaneti bizlere hatırlatan ve öğretenler ise, başlarında bu mübarek Şeyh´in bulunduğu ihlas sahibi alimlerdir.

Bu Şeyh´in varlığı ve bu mübarek yere geldiğim saatler içerisinde gördüğümüz eserler, bana on sekiz on dokuz ve yirminci asırların başındaki İmam Mehdi ve İmam es-Senusi hareketlerini andırıyor.

Bu ihlas sahibi imamlar, insanların eski şereflerine dönmelerini ve nefislerinde İslam bağını güçlendirmelerini istiyorlardı.

Peygamberimiz Allah´ın salât ve selâmı üzerine olsun, şöyle buyurur: Allah her yüz sene başında bu ümmete dinini yenileyecek kişileri gönderecektir.

Öyleyse müceddidiniz, aliminiz ve Şeyhiniz sizlere kutlu olsun.

Onun siretine sarılın, onun getirdiği hidayete bağlanın, insanın şerefini İslam´ın temizliğini ve Kuran´ın büyüklüğünü gerçekleştirerek ona tabi olmada sadık olun.

Kur´an´ı sadece okumak değil, hayatın büyük-küçük her anında tatbik edin. Ahlâkınızda, ilkelerinizde, yaşamınızda ve şerefli bir çalışma olan dünya ve ahiret çalışmanızda seçkin peygamberimizin sünnetini tatbik edin.

İşte müslümanın çağrısı budur. Ahlâk çağrısıdır, iman çağrısıdır, inanç çağrısıdır, yenilenme çağrısıdır, medeniyet çağrısıdır.

Her zaman ve her yerde müslümanın övüneceği bir çağrıdır.

Bu çağrının başı eğilemiyecek, bu ümmet ölmeyecek ve müslümanlar bu ümmete düşman olanların gözlerinde diken olmaya ve bu şekilde kalmaya devam edecektir.

Allah bu ümmeti, tarihini, Kur´an´ını, Peygamberinin sünnetini ve alimlerinin değerlerini muhafaza etmeye kefil olduktan sonra hiç kimse hiçbir halde bunları yok edemeyecektir.

Allah´tan bütün hayırları bizlerde kılmasını diliyorum. Kendi rızası için bizlere ihlası nasip etmesini diliyorum.

İslam milliyetçiliğini ve İslami gayreti bizlerde uyandırsın, düşmanlarımızın ellerinin kirlettiği toprağımızın her karışını özgürlüğe kavuşturabilmemiz için, İslam gücünü bizlere nasip etsin.

Allah´ın yardımı ve gücüyle onlara galip gelebileceğiz. (Eğer Allah´a yardım ederseniz o da size yardım eder ve ayaklarınızı sabit kılar.)

Allah´tan çalışmalarınızı ve hayallerimizde, kalplerimizde ve gönüllerimizde hatırlayacağımız bu anma programını düzenleyenlerin çalışmalarını mübarek kılmasını diliyorum. Son olarak bu büyük Şeyh´in ve emsallerinin üzerinde gerçekleşen şu hadisi sizlere hatırlatmak istiyorum:

"Kim bir hidayete davet ederse, o davete tabi olanların sevaplarından hiçbir şey eksilmeden ona da bunların sevabı kadar yazılır. Kim ki dalâlete davet ederse, ona tabi olanların günahlarından hiçbir şey eksilmeden onun aleyhine bunların günahları kadar günah yazılır."

Allah´tan (c.c.) bizleri kullanmasını, bizlerden razı olmasını, hidayete ve nura davette bizleri yardımcı olarak bırakmasını diliyorum ve daima bizleri Kur´an´a hizmet eden, seçkin peygamberinin sünnetine hizmet eden, alimlerden istifade eden ve onlara hizmet eden, onlara tabi olmayı, derslerini ve vaazlarını dinlemeyi hiçbir karşılık beklemeden, hiçbir teşekkür beklemeden bütün insanları yönlendirdikleri yöne doğru yürümeyi Cenab-ı Allah´tan niyaz ediyorum.

Allah´ın selamı rahmeti ve bereketi üzerinizde olsun.
eski 14.02.2008, 01:11 Ebu-zer isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
Alıntı ile Cevapla   #2
Ebu-zer isimli üye'ye teşekkür eden 4 üye:

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:07 .