Bayrak
6 Recep 1429
09 Temmuz 2008, Çarşamba
6 Recep 1429
09 Temmuz 2008, Çarşamba
Ayet
Ey iman edenler! Allah’tan korkun, herkes yarına ne hazırladığına baksın.
Haşir-18
hadis
Allah’ım! Recep ve Şâbânı hakkımızda mübarek kıl, bizi Ramazan’a kavuştur.
Müsned

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap
Hak-dilaram Sözlük

Yürek Yangınları

Online Üye

Şuan Forumda: 29 (5 Kayıtlı ve 24 Misafir) bulunmaktadır.

Online  dilerim, sen@, seydaoglu MafraK, mesutizm

Admin :: S.Mod :: Mod :: Yazarlar :: İmtiyazlı Üye
eee
Konu: Alimlerden
Tekil Mesaj gösterimi
sanevi
Üyeliği kapalı
(Konuyu Başlatan)

Yarışma Puanı: 340
Teşekkür etti: 401
Teşekkür aldı: 191 konuda 808 kere
İbn-i Abbas r.a; buyurmuştur ki, ‘ Rasulullah efendimizin yaratılış toprağı Mekke’nin bulunduğu yerin göbeğindendir

Bazı alimler de der ki, İbn-i Abbas’ın r.a. sözü gösterir ki, yeryüzünden Allah Teala’ya ilk cevap veren Muhammed s.a.v efendimizin temiz zerreleridir. Çünkü, yeryüzü Kabe’nin bulunduğu yerden başlayarak yayılmıştır. Böylece efendimiz s.a.v kainatın oluşumunda temel olmuştur.Kainatta onun peşinden yaratılmıştır.Bu duruma efendimizin s.a.v’in “Adem daha su ile çamur arasında henüz yaratılmamışken ben nebi idim” sözü işaret etmektedir.

''başlangıç halinin bozukluğu''
Her şeyden önce kulun Allah Teala ile arasındaki itikadı düzeltmesi gerektir.Her ibadetin ve o ibadetin gerektirdiği zahiri ve batıni ahvalin ihlas üzere olması zaruridir.Manevi eğitim yolu olan Tasavvuf’a adım atan müridin de bu gereklerden sonra dikkat etmesi gereken husus niyetini Allah Teala için yapıp, sadakat ve samimiyet üzere olmasıdır.Ancak bu şekilde seyr-i sülukunu sağlam temeller üzerine atabilir..Niyeti bundan uzak olanın nihayeti de başlangıcındaki gibi bozuk olacaktır.

Başlangıç halinin bozukluğuna delalet eden başka sebepler de vardır lakin işin esası niyettir.Sufiler bu hususa dair Nisa suresinin 100. ayet-i kerimesini ve şu hadis-i şerifi delil olarak görürler.” Muhakkak ki bütün ameller niyetlere göre değerlenir ve karşılık görür. Herkese niyet ettiği şey verilir.Kim hicretini Allah ve Rasulü için yapmışsa , onun hicreti Allah ve Rasulu için olmuştur.Kim de hicretini elde edeceği bir dünyalık ve nikahına alacağı bir kadın için yapmışsa onun hicreti de niyet ettiği bu şeylere olmuştur.”

Fudayl bin Süheyl r.a.
“Yazının güzelliği, ifadenin üstünlüğü kişinin mutluluğundandır.”
eski 20.02.2008, 10:13 sanevi isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
Alıntı ile Cevapla   #4
sanevi isimli üye'ye teşekkür eden 5 üye:

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:43 .