20 Şaban 1429
22 Ağustos 2008, Cuma
20 Şaban 1429
22 Ağustos 2008, Cuma
Ayet
Ey iman edenler! Aranızda gizli konuşacağınız zaman günahı, düşmanlığı ve Peygamber'e karşı gelmeyi fısıldamayın. İyilik ve takvayı konuşun. Huzuruna toplanacağınız Allah'tan korkun
Mücâdele-9
hadis
İnsanlar arasında ara bozma niyeti ile laf götürüp getirmek, insanlara hakaret etmek ve sövmek, kendi ırkını üstün görüp başka milletleri aşağı görmek..İşte bu 3 davranış, cehennemdedir. Bunlar, bir mü’minin ahlakında yer alamaz.
Taberani

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap
Hak-dilaram Sözlük

Yürek Yangınları

Online Üye

Şuan Forumda: 17 (1 Kayıtlı ve 16 Misafir) bulunmaktadır.

Online  yahya

Admin :: S.Mod :: Mod :: Yazarlar :: İmtiyazlı Üye
Tekil Mesaj gösterimi
Dagistan
Mukallid

Dagistan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yarışma Puanı: 1000
Teşekkür etti: 4.487
Teşekkür aldı: 1.370 konuda 6.045 kere
kucult  büyük
Ebu-zer´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bosanma mevzuu cok ciddi bir mesele.
Ancak söyle bir sey duydum. Farzi muhal adam esini 3 talakla bosadigi zaman geri dönüsü yine de mümkündür.
Nasil mi?
Eger nikah akdinde kizin babasi degil de kiz kendisi falancayi eslige kabul ediyorum evet vs.... diye nikah gerceklesmis ise.
Üc talakla bosanmis olsa dahi safi mezhebini taklidederek kizin babasi araciliyla yeniden nikah kiyilabilir ve esler birbnirine helal olur.

Not: Bu meseleyi Mahmud Efendi (kuddise sirrehu)nun en yakinlarindan ve ismail aga cemaatinde ilmiyle saygin bir hocaefendiden isittim.

Yani kisacasi velev ki ister saka ister ciddi olsun seriatte care tükenmez.
Muhterem kardeşim. Naklettiğiniz gibi olduğunu bizde kitablardan okuduk. Ancak mesela bizim nikahımız hem Şafii hem Hanefi mezheblerine göre kıyılmıştır. Bizim durumumuzda olanlar için taklid şansıda yoktur. Bu nedenle özellikle dikkat etmekte ve hatta o kelimeleri agızda alışkanlık olmaması ve yanlışlıkla söylenmemesi için, ağıza dahi almamakta fayda vardır.

Allahu Teala razı olsun.
eski 22.02.2008, 19:49 Dagistan isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
Alıntı ile Cevapla   #218
Dagistan isimli üye'ye teşekkür eden 3 üye:

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:43 .

Page generated in 0,17859 seconds with 16 queries