Bugün Amr Halid, esmadan ElHamid i işledi.. Hergün bir esmayı işliyor ve hayata nasıl geçireceğimizi anlatıyor, duayla bitiriyor, harika bir 1.30 saat yaşıyoruz çok şükür..
Programda çok şeyler söylendi, ötelere taşıdı yüreklerimizi ve O'nunla dopdolu bu dünyaya geldik sanki yeniden..
Herkesten kalem kağıt çıkarmasını istedi ve bize hatırlatarak tek tek Allah'ın nimetlerini yazmamızı istedi..
İnsanların şükürsüzlüklerinden bahsetti, nimetlerin farkında olmayışlarından... "Elhamdulllah temleul mizan" dedi, yani mizanı doldurur, eksik varsa ötede ve sen şükredenlerden yazılırsın..
Çok enteresan bir örnek verdi mesela dedi ki;
"Allah dese ki sana bir bebeğin doğduğu zaman mesela " hadi git bu bebeğin tüm cihazlarını falan fabrkadan al" sen fakirsin diyelim o kadar para verip alamıyorsun...Düşünsene halini..
Ya da Allah'ın kayıtsız şartsız emrimize verdiği ve hiçkimsenin tekelinde bırakmadığı 2 nimet; Su ve hava; teneffüs.. Böyle olmasaydı dı da akciğerlerimiz elimizde biz kendimiz çalışsaydık muhtaç olduğumuz havayı üretmek için..Ya da gidip marketten her dakika hava almak zorunda kalsaydık..."
Misaller çoktu..
Ben en çarpıcısını aktaracağım inşaAllah..
Bu bir ayet ama çok dehşet bir ayet..
Bakara Suresi 211. Ayet "....Ve men yubeddil ni'metallahi min-m- ba'di ma caathu fe innalllahe şedidul ikab" "...Kim Allah'ın ni'metini -lerini- kendisine ulaştıktan sonra değiştirirse, bilsin ki Allah'ın azabı şiddetlidir!"
Bu ayetin kapsamına herşey giriyor, Allah'ın bize verdiği herşey..
Vücuttaki tüm azalar, akıl, güzellik, konuşma kabiliyeti, evlat, mal....Hatta internet mesela.. Eğer bize verilen nimetleri değiştirirsek, yani O'na uygun, O'nun yolunda kullanmazsak vay halimize!...
İnsanların başlarına gelen musibetler de işte kendilerine verilen nimetleri ters yönde kullanmaları yüzünden...
Ve bir hadis; "Nimetleri şükürle bağlayın!"
Çünkü Rabbimiz buyuruyor; "Lein şekertum leeziidennekum, lein kefertum inne azabi leşedid"
"Şükrederseniz arttırırım, nankörlük ederseniz azabım çok şiddetlidir"
Amr Halid / Bismike Nahya/ iqra Tv |