Bayrak
21 Recep 1429
24 Temmuz 2008, Perşembe
21 Recep 1429
24 Temmuz 2008, Perşembe
Ayet
Biriniz diğerinizi arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir, çok esirgeyicidir.
Hucurat-12
hadis
Kim ki yanında Müslüman kardeşinin gıybeti yapıldığı halde, gücü yeterken ona yardım etmezse, Allah onu dünya ve ahirette zelil kılar.
Camiu’s-Sağîr

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap
Hak-dilaram Sözlük

Yürek Yangınları

Online Üye

Şuan Forumda: 18 (1 Kayıtlı ve 17 Misafir) bulunmaktadır.

Online   kapına_geldim

Admin :: S.Mod :: Mod :: Yazarlar :: İmtiyazlı Üye
eee
Konu: Bilir Misin?
Tekil Mesaj gösterimi
semire
Tâlibetu'l-ilm..
(Konuyu Başlatan)

semire - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 1.634
Teşekkür aldı: 297 konuda 2.048 kere
monaroza´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Demek istediğim, neden bazılarına celalden bazılarına ise cemalden bakmaları nasib edilmiş

Bu takılabilir akılara Celal'den bakanın nasibi unutmak, bir nevi bileti baştan kesilmiş gibi düşünülebilir diye
Adl ve ihsanıdır.. Celal nazarını müşahade eden adline mazhar Cemal nazarını müşahade eden ihsanına mazhardır.. O zulm etmez, Rahman ve Rahimdir.. Bütün kullarına adliyle muamele eder.. Cemalini müşahade edenler ihsanına atasına nasibdar olmuşlardır.. Bu adliyle muamele ettiklerinin biletleri kesildi demek değildir.. Cemaline mazhar olanlar bugünkü deyimle extra ihsana mazhar olmuşlardır.. Bundan da O'na sorulmaz.. O yaptığından sorulmaz, siz (kullar) sorumlusunuz, mealindeki ayeti hatırlayalım..

Kaldı ki kader vuku buluncaya kadar muttali olamadığımız İlahi ilim.. Belki bizim bugün Celalini müşahade ettiğini sandıklarımız ihsanına, Cemalini müşahade ettiğini sandıklarımız adline mazhar olanlardır.. Allah bilir...

Allahu a'lem bi's-sevab..

(Ey yaylanın ceylanları söyleyin bana
Leyla'm sizden biri mi yoksa beşer mi Leyla!)
eski 02.03.2008, 23:19 semire isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
Alıntı ile Cevapla   #11

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:31 .