11 Şevval 1429
11 Ekim 2008, Cumartesi
11 Şevval 1429
11 Ekim 2008, Cumartesi
Ayet
Muhakkak O (kur’ân), arşın sâhibi (Allah katında) yüksek mevkiye sâhip, çok şerefli, güçlü bir elçinin (Cebrâil’in, Allah’tan) getirdiği sözdür.
(Tekvir 19-20 )
hadis
Resullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Kim, rızkının Allah tarafından genişletilmesini, ecelinin uzatılmasını isterse sıla-i rahim yapsın.
(Buhari, Edeb 12)

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap

Online Üye

Şuan Forumda: 59 (12 Kayıtlı ve 47 Misafir) bulunmaktadır.

Online   barayev, DeRCan, DuaLar, MuKtEdA, ogrenci, RaBi_a, txtxfrm, waweyla Dagistan, Hak-dilaram, kebirulcady06
Tekil Mesaj gösterimi
semire
Tâlibetu'l-ilm..

semire - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 1.654
Teşekkür aldı: 304 konuda 2.145 kere
kucult  büyük
Bu konuda uzun uzun Hanefilerin delilini yazmak isterdim.. Ancak siz konuyu kapattığınızı söylemişsiniz.. Bendeniz sizin Hanefi olduğunuzu sanıyorum.. Ordaki ablanız Hanbeli olduğu için ona bir mahsuru olmayabilir ancak imamlarımızın hepsini hak olarak inanıyoruz.. Aralarında hangisinin delili racihtir veya hangisi mercuhtur bu konu mezheb içinde müctehid olanlar tarafından değerlendirilmiş.. Siz o ablayla kim haklı kim haksız diye tartışmasının doğru olmadığını hatırlatır ve bizim zihab ettiğimiz mezhebin imamına uymakla yükümlü olduğumuzu hatırlatırsanız iyi olur sanırım..

Hanefilerin deliline gelince.. Hanefi mezhebibi içindeki imamlardan ve aynı zamanda Buhari şarihi olan İmam Ayni'nin el-Binaye fi Şerhi'l-Hidaye adlı eserinin Daru'l-Fikr baskısının 2. cildinin 318. sayfasından itibaren 323. sayfanın sonuna kadar olan kısmı bu delilleri ve rivayet edilen hadisleri anlatıyor.. Kısaca kadının imamlığı çıplak kimsenin imamlığına kıyasla mekruh görülmüş ve bir de Aişe validemizin akşam namazında cehri imamlığı İslam'ın ilk döneminde vuku bulmuş ve nesh edilmiş.. Nesh edilmiş olunca, Hanbelilerin delili Hanefi'lerin delili daha kuvvetli oluyor haliyle.. Bunu söylemekle kewndimle çelişmedim umarım, mezheblerimizin hepsi hak... vesselam..

HANEFİ OLAN KADINLAR CEMAAT OLAMAZLAR.. AMAN DİKKAT..

(Ey yaylanın ceylanları söyleyin bana
Leyla'm sizden biri mi yoksa beşer mi Leyla!)
eski 02.03.2008, 23:46 semire isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
Alıntı ile Cevapla   #26
semire isimli üye'ye teşekkür eden 6 üye:

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:29 .