Bu konuda uzun uzun Hanefilerin delilini yazmak isterdim.. Ancak siz konuyu kapattığınızı söylemişsiniz.. Bendeniz sizin Hanefi olduğunuzu sanıyorum.. Ordaki ablanız Hanbeli olduğu için ona bir mahsuru olmayabilir ancak imamlarımızın hepsini hak olarak inanıyoruz.. Aralarında hangisinin delili racihtir veya hangisi mercuhtur bu konu mezheb içinde müctehid olanlar tarafından değerlendirilmiş.. Siz o ablayla kim haklı kim haksız diye tartışmasının doğru olmadığını hatırlatır ve bizim zihab ettiğimiz mezhebin imamına uymakla yükümlü olduğumuzu hatırlatırsanız iyi olur sanırım..
Hanefilerin deliline gelince.. Hanefi mezhebibi içindeki imamlardan ve aynı zamanda Buhari şarihi olan İmam Ayni'nin el-Binaye fi Şerhi'l-Hidaye adlı eserinin Daru'l-Fikr baskısının 2. cildinin 318. sayfasından itibaren 323. sayfanın sonuna kadar olan kısmı bu delilleri ve rivayet edilen hadisleri anlatıyor.. Kısaca kadının imamlığı çıplak kimsenin imamlığına kıyasla mekruh görülmüş ve bir de Aişe validemizin akşam namazında cehri imamlığı İslam'ın ilk döneminde vuku bulmuş ve nesh edilmiş.. Nesh edilmiş olunca, Hanbelilerin delili Hanefi'lerin delili daha kuvvetli oluyor haliyle.. Bunu söylemekle kewndimle çelişmedim umarım, mezheblerimizin hepsi hak... vesselam..
HANEFİ OLAN KADINLAR CEMAAT OLAMAZLAR.. AMAN DİKKAT..
__________________ Yâ zabiyyâti'l-kâi kulne lenâ
Leylâye min-kunne em Leylâ mine'l-beşer...
(Ey yaylanın ceylanları söyleyin bana
Leyla'm sizden biri mi yoksa beşer mi Leyla!) |