Kitabımız Kur’an İçin
Neler Yapabiliriz?
1-Pürüzsüz bir imanla ona iman eder ve imanımızı bütün şüphelerden, vesveselerden koruruz. Kur’an’ımızı onun bunun tanıtımına, tartışmasına açmayız. Hiçbir ayetini hatta harfini evirip çevirmeyiz.
2-Kur’an ve onun geleceği hakkında asla umutsuz olmayız. Onu Allah indirdi O koruyacaktır. Mevsimlik sıkıntılardan ötürü bakışımızı değiştirmeyiz.
3-Onu okuyacak tek kişi ben kaldım şuuru ile doya doya okur, onu okumayı, hayatta kalmanın en büyük gereği görürüz.
4-Onu dinlemeyi de okumak gibi bir ibadet görür, kimin okuduğundan çok, kimin kitabı okunuyor mantığı ile dinleriz. Hem okurken ve hem de dinlerken tam bir edep içinde oluruz.
5-Onu anlamaya çalışırız. Anlamak için imkânlarımızın elverdiği ölçüde, derslere, sohbetlere, samimi meclislere katılırız. En azından o yolda oluruz.
6-Kur’an’ın orijinal dili olduğu için Arapça üzerine yoğunlaşırız. Arapça öğrenmenin dil öğrenmenin ötesinde taşıdığı hassasiyete itina gösteririz.
7-Kur’an’ı anlamada bize kazandıracağı derinliği elde edebilmek için, Siret-i Nebi ve Hadis bilgimizi de artırmaya çalışırız. ‘Kur’an, senin lehinde veya aleyhinde
bir belgedir.’
Hadis-i Şerif,Müslim
Yeryüzünde bir kişinin daha Kur’an nimeti ile tanışması için yapılan çalışmalara fiilen katılır, yapabileceğimiz her türlü desteği yaparız. Diğer kardeşlerimizle güçlerimizi birleştiririz.
9-Gelecek nesillere Kur’an’ı taşıyabilmek için gereken ne varsa ona katılmayı, destek olmayı en geçerli cihad olarak görür, ondan geri kalmayı bir nevi nifak telakki ederiz.
10-Kur’an’a adanmış, bu adakta samimiyet gösterilmiş çocukların anası babası olmaya gayret ederiz. Çocuklarımızın “Ehl-i Kur’an” olmalarını en öncelikli emellerimiz arasına koyarız.
11-Evlerimizi birer “Kur’an Evi” yapabiliriz. Mushaflarımızı koyduğumuz özel bir vitrinden, muhakkak Kur’an okunan saate varıncaya kadar “Kur’an Evi” dedirtecek farklılıklar uygularız. O evi, Kur’an’ın geliştirmek istediği “Kur’an Toplumu”nun çekirdeği gibi görür gözetiriz.
Allah Tela A’raf sûresi 204. ayetinde şöyle buyuruyor: “Kur’an okunduğunda dinleyin ve kulak verin; ola ki merhamet edilirsiniz.” ‘Kur’an, senin lehinde veya aleyhinde
bir belgedir.’
Hadis-i Şerif,Müslim
__________________ “Yarısı Allah’ın, yarısı da dünyanın olacak şekilde
yarım kalple yaşayamam ben.” |