12 Şevval 1429
12 Ekim 2008, Pazar
12 Şevval 1429
12 Ekim 2008, Pazar
Ayet
Muhakkak O (kur’ân), arşın sâhibi (Allah katında) yüksek mevkiye sâhip, çok şerefli, güçlü bir elçinin (Cebrâil’in, Allah’tan) getirdiği sözdür.
(Tekvir 19-20 )
hadis
Resullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Kim, rızkının Allah tarafından genişletilmesini, ecelinin uzatılmasını isterse sıla-i rahim yapsın.
(Buhari, Edeb 12)

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap

Online Üye

Şuan Forumda: 49 (14 Kayıtlı ve 35 Misafir) bulunmaktadır.

Online   by_tezgel, Efraiil, ilayda, K.SERDAR, mselim, Mukarrebun, mustafaorhan, okyanus, Sakallı, siyahsancaktar, turab, ZiNNiRe Dagistan, mesutizm
Tekil Mesaj gösterimi
devr-i alem
Şeref Üyesi

devr-i alem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 2.911
Teşekkür aldı: 754 konuda 2.876 kere
kucult  büyük
MafraK´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Anestu nara nın eklediği yerin hemen altında benim okuduğum kitapya diyordu ki

Şeytan meryem ve isa dışında herkese doğduğu anda dokunmuştur.(gerçi kitap şu an yanmda değil ama inş yanlış yazmadım )

ben tam olarak ne demek istenildiğini anlıyamadım açıkası...
Peygamber Efendimiz sallalahu aleyhi vesellem, meleklerin gelip kalbinden kan pıhtısına benzer şeyi çıkarıp, karla yıkadıklarını anlattıktan sonra
"Meryem ve İsa dışında, doğduğu andan itibaren bütün Ademoğullarına şeytan dokunmuştur" buyurarak, bu kalp yarma ve yıkama ameliyesinin sebebini izah buyurmuşlardır..

Süt anne Halime Hatun ve eşi bu olaydan korkarak Efendimizi annesine geri götürürler...Hz Amine radıyallahu anha onlara korkmamalarını oğlunun harika bir çocuk olduğunu söyledi ve bundan sonra üç yıl müddetle hiç ayrılmadılar..

Kul-il-hayr ve illâ feskût
eski 03.03.2008, 21:45 devr-i alem isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
Alıntı ile Cevapla   #70
devr-i alem isimli üye'ye teşekkür eden 11 üye:

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:26 .