| ................. (Konuyu Başlatan)
Teşekkür etti: 27.013
Teşekkür aldı: 12.010 konuda 43.316 kere
|
İkinci husus; İbn-i Hişam Sîre kaynaklı, Taberi'den nakledilen; "Ben babam İbrahim'in duasıyım" 
Hani Bakara Suresi 129. Ayette geçiyor ya; "Rabbenâ veb’as fîhim resûlen minhum yetlû aleyhim âyâtike ve yuallimuhumul kitâbe vel hikmete ve yuzekkîhim inneke entel azîzul hakîm." Burdan kendimce çıkarımla; Anne-babalar olarak daha evlenmeden bile, salih nesil için, sürekli dua edilmesinin gerekliliği.
Bir de şu noktayı düşündüm bu kısmı okurken;
Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem İbrahim aleyhisselam ve Hâcer Validemiz'in oğulları İsmail aleyhisselam'dan geliyor..
İbrahim aleyhisselam'ın diğer oğlu-Sâre Validemiz- İshak'tan da, Yahudiler gelmiş..
Her iki Validemiz'in tabiatlarını karşılaştırdım da şöyle içimde, öylece düşündüm biraz..Gelen din ve nesilleri, çocukların iç yapılarını, annelerinden aldıkları özellikleri vb..
Anne önemli ve herşeyiyle çocuğa sirayet ediyor; Sadece o yaşlarında değil, tüm ömrüne işliyor tel tel, annenin herşeyi..
Yanlış yapmaktan Allah'a sığınırım..Akla geliveren bir düşünceydi belirteyim. Sallallahu aleyhi ve sellem |

04.03.2008, 01:39
| |
Ayşe Reşad isimli üye'ye teşekkür eden 10 üye:
| |