Bayrak
21 Recep 1429
24 Temmuz 2008, Perşembe
21 Recep 1429
24 Temmuz 2008, Perşembe
Ayet
Biriniz diğerinizi arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir, çok esirgeyicidir.
Hucurat-12
hadis
Kim ki yanında Müslüman kardeşinin gıybeti yapıldığı halde, gücü yeterken ona yardım etmezse, Allah onu dünya ve ahirette zelil kılar.
Camiu’s-Sağîr

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap
Hak-dilaram Sözlük

Yürek Yangınları

Online Üye

Şuan Forumda: 53 (11 Kayıtlı ve 42 Misafir) bulunmaktadır.

Online  DeRCan, devr-i alem, drkoyuncu, hafsa, mutasyon, Ninja Kedi, ta-ha, yaralıyurek MafraK, mesutizm

Admin :: S.Mod :: Mod :: Yazarlar :: İmtiyazlı Üye
eee
Tekil Mesaj gösterimi
Hak-dilaram
Hakkperest

Hak-dilaram - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1 Albümü var

Teşekkür etti: 10.873
Teşekkür aldı: 4.485 konuda 21.327 kere
Blog-Yazıları: 2
Hak-dilaram - MSN üzeri Mesaj gönder
BiR MUHAMMED sallallahu aleyhi ve sellem

O sallallahu aleyhi ve sellem, Rauf ve Rahîm olan'dir.

Rasulu Muhterem aleyhisselam buyurdu ki:

Ben Muhammedim, Ahmedim, Mukaffîyim, Hâsirim; tevbenin Peygamberiyim ve rahmetin Peygamberiyim.

O sallallahu aleyhi ve sellem, Mukemmelin Kösetasi'dir.

Benimle Benden önce geçen peygamberlerin misali, bir takim evler insa eden, onlari iyi, güzel ve mükemmel yapan, ancak köselerinden bir kösesinde bir kerpiç yeri birakan bir adamin misali gibidir. Ki: Insanlar dolasmaya ve binayi begenmeye baslarlar. Hem suraya bir kerpiç koysan da binan tamam olsaydi ya derler. Muhammed ( sallallahu aleyhi ve selem ) der ki: Iste o kerpiç Benim.

O sallallahu aleyhi ve sellem, Taslarin Selama Durdugu'dur

Rasulu Muhterem sallallahu aleyhi ve sellem söyle buyurdu:

Ben Mekkede bir tas bilirim. Peygamber olarak gönderilmezden önce Bana selam veriyordu. Ben onu simdi (de) pek ala biliyorum.

O sallallahu aleyhi ve sellem, Insanlarin Efendisi'dir.

Ben kiyamet gününde Adem ogullarinin efendisi, kendisinden ötürü ilk kabiri yarilan ve ilk sefaat isteyen ve kendisine ilk sefaat hakki verilen olacagim.

O sallallahu aleyhi ve sellem, Terinden Bereket Umulan'dir

Enes radiyallahu anh anlatiyor: Peygamber sallallahu aleyhi ve selem yanimiza girdi. Ve kaylule uykusuna dalarak terledi. Annem bir kavanoz getirerek teri onun içine silmeye basladi. Derken Peygamber sallallahu aleyhi ve selem uyandi ve:

Ey Ummü Süleym bu yaptigin nedir? dedi. Annem:

Bu senin terindir, onu kokumuza katiyoruz; o kokularin en güzellerindendir. dedi. Baska rivayette:

Ya Rasulallah! Çocuklarimiz için bunun bereketini umuyoruz, dedi. Rasulullah sallallahu aleyhi ve selem:

Isabet ettin! buyurdu.

O sallallahu aleyhi ve sellem, Abdest Suyu Sifa Olan'dir. Mühür Sahibi'dir.

Saib bin Yezid söyle anlatiyor: Teyzem beni Rasulullah sallallahu aleyhi ve selleme götürdü de:

Ya Rasulallah! Gerçekte kiz kardesimin oglu rahatsizdir, dedi. O da benim basimi sivazladi. Ve bana bereket duasinda bulundu. Sonra abdest aldi. Ve ben abdest suyundan içtim. Sonra ayakta durdum. Ve iki omzunun arasindaki çadir dügmesi gibi mührüne baktim.

O sallallahu aleyhi ve sellem, Emreden ve Yasaklayan'dir.

Ben size neyi yasak edersem ondan sakinin, neyi emredersem gücünüz yettigi kadar onu yapin. Sizden öncekileri ancak çok sualleri ve Peygamberleri üzerinde ihtilaflari helak etmistir.

O besere benzemez; beser cinsinden beser ustu, ustun bir beserdir.

Onu sair beser gibi göstermeye çalisip, Peygamber aleyhisselamin fazileti hususunda muslumanlarin kafasini karistirmaya çalisanlara veyl olsun!

Allahumme salli ve sellim ve bârik alâ seyyidinâ Muhammed. Kad dâkat hîletunâ edriknâ yâ Râsûlallah.......

Bu babdaki hadisler, Sahih- Müslim Tercüme ve Serhi 10.cilt Kitab-us fedail (Ahmed Davudoglu Sönmez yayinlari)'ndan alinmistir. Sahih hadislerdir.

Buraya Baktınız mı? Tıklayın
eski 09.03.2008, 21:29 Hak-dilaram isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
Alıntı ile Cevapla   #1
Hak-dilaram isimli üye'ye teşekkür eden 13 üye:

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:10 .